Hva gleder jeg meg til i november… 10 ting

 vaffel på bålet1

Hva jeg gleder meg til i november !!!

Her jukser jeg litt, for jeg er i gang med et lite innlegg og jeg kan jo bare fortsette på det :) Det er litt om hva jeg har som tradisjon i november og litt om hva jeg gleder meg til…

engel

 1. Tenne lys for mamma og pappa på kirkegården på Allehelgensdag. Savner de
  Jeg savner foreldrene mine, veldig og ofte, men jeg lever et godt liv uten de. Og, noen dager i året er det spesielt fint å ta turen til kirkegården, fordi det lyser så pent fra så veldig mange graver. Og en av de dagene er de som er den første helgen i november. Den helgen som er satt av fordi vi skal minnes de vi har mistet og savner. Det er så fint det, – men nå liker jeg meg på kirkegårder også da. Det er alltid så fredelig der. <
 2. Pynte meg til fest og feire ei venninne som er et halvt hundre år.
  Jeg er inne i et raid med fester, og denne gangen så skal vi på fest fra midt på dagen. Det starter meg tapas og konsert før det går over andre festligheter. Det gledes, – og jeg skal kanskje treffe igjen ei brevvenninne fra barndommen? Jeg vet i alle fall at det er mulig, for hun er søskenbarnet til jubilanten.
 3. Pakke inn gaver og bake kake til Petrinemannen på hans bursdag
  Egentlig så bør jeg vel få somlet meg til å skaffe gavene til veie. Han har nemlig nådd et nytt tall den første, -og en gave og en kake er vel på sin plass. Nå er det sånn at han har to barn som fyller år omtrent da , så det er ikke fritt for at det blir kake til de alle tre. Kake og gaver
 4. Kjøpe inn til eller lage adventskalender
  Den evige diskusjonen. Hvor mye skal man legge i julekalenderen. Den hopper vi over her. De første årene så fikk Petrus en bokstavkjeks daglig. I fjor fikk han noen ting han trengte i advent og ellers kort som fortalte hva vi skulle gjøre den dagen. Det var alt fra å gå på besøk, se en dvd, lese en julebok, bake etc… I år har jeg enda ikke planene klare, men jeg gleder meg over å finne ut hva som skal inn i de 24 små gavene.
 5. Servere Petrinemannen kaffe på senga på farsdagen
  Jeg kommer ikke utenom, og Petrus synes det er stas med kaffe på sengen. Da får han nemlig litt melk. Dessuten får Petrinehunden lov til å komme opp i sengen på noen få utvalgte dager i året. De som er knyttet til bursdager, mors- og farsdag og på dager med tordenvær. Hun er livredd for det.
 6. Bade i badekaret
  Jeg er ei av de som spenner kroppen og blir stiv i muskelene når det er kaldt ute. Derfor er jeg glad for badekaret vårt. Stearinlys, spa- musikk, skumbad og det elektrikse lyset av = balsam for stive kropper.
 7. Være ferdig med gavekjøp før første advent.
  Jeg har flere morsomme mål for november og et av de er å bli ferdig med gaver i løpet av den så normalt mørke måneden. Petrus og jeg har planer om ting vi skal lage og nå i helgen forsøkte vi oss på noen spiselige gaver. De ble supergode og de holdt i alle fall ikke til gaver. De er spist opp, men vi skal lage det igjen. Vi har noen andre prosjekt på gang også, sp november skal vi fylle med kos..
 8. Finne frem bilder og lage julekort
  På en liten gardintrapp i annen etasje ligger det en strikke genser, en rød langlue, et par blå lobber og det jeg trenger for å lage julekort av minstemann. Men, sannheten er at det har regnet, at jeg har vært slått ut av hodepine og at han har ligget syk, så da har det til nå kokt bort i kålen. Men, vi er klare, bare vi er hjemme på et tidspunkt hvor det ikke regner, hvor det er lyst nok til å fotografere og ikke minst når vi begge har lyst til å tulle og fjase. Petrus liker nemlig å leke seg når jeg fotograferer så her i huset er det ikke posering, selv om noen av bildene kan se slik ut. Vi har det nemlig gøy når vi har fotoshoot.
 9. Finne frem adventskassa med julehefter, julebøker, julemusikk og adventsstaken
  Jeg liker tradisjoner og en av de som jeg er superglad i er å finne frem adventsesken vår slik at gamle julehefter, julemusikk og bøker som er knyttet til høytiden kommer frem igjen. Det er en hyggelig tradisjon å lese gamle bøker om igjen. Og blant julebøkene så har vi mange fine skatter.
 10. Kanskje dra på julemarked – gjerne på Maihaugen eller Bygdøy. Litt nostalgi 

  grantre i sneen
  Hva gleder du deg til i november? Bli med å svar da vel på disse spørsmålene da vel  :) 

  Petrine :)

 

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Jeg gleder meg til mange av de samme tingene som deg, spesielt bursdagsfesten! Det blir moro! Og alle juleforberedelser gleder jeg meg veldig til, jeg elsker julen. Her er jeg allerede ferdig med en av fire pakkekalendere, så jeg føler jeg ligger godt ann. Enn så lenge ihvertfall ? Ha en super dag! Ses lørdag!

 2. Jeg gleder meg til julemarkedet på steinerskolen 19.november.

  Det var veldig kos i fjor!!!

  Og jeg skal handle julegaver, det blir veldig stas!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.