Juleglimt på årets nest siste dag

Hei, og god  lille nyttårs aften!
Det er den siste nest siste dag. Vi er hjemme, men  skulle ha vært på hyttetur, men på grunn av feil med hytta så ble vi hjemme. Ikke helt sånn vi hadde tenkt oss at denne juleferien skulle bli. Det var vel ikke bare juleferien som ikke ble som vi hadde tenkt, for alt annet ble også fylt med andre tanker og andre ting enn det vi hadde planlagt.

Da jeg var liten så sang vi en sang:
Det var midt i julenatt, Tarzan var på fluejakt,
skjøt en flue midti hue, med sin lille pil og bue
Det var midt i julenatt, Tarzan var på fluejakt.

Det var ikke fluer vi jaktet på julekvelden, men lus.
Vi grer Petrus jevnlig, men denne uken så ble søndag til mandag før vi tok kammen gjennom håret hans. Denne mandagene var det funn, – to lus, en litt større enn den andre, men ingen kjempestore. Vi brukte mikroskop for å ta de nøye i øyensyn. Det var langt fra pene, – og ser mer uskyldige ut når de ser ut som små knappehull som virrer rundt langs et hårstrå på vasken.  Nå hadde det seg sånn at denne mandagen var julaften. Det var så sent på julaften at man ikke fikk tak i liniment, så en etterlysning på Facebook ga heldigvis napp. Kur ble satt og det er straks klart for en runde til. Med liniment, ikke lus .

Her hjemme har julen vært stille og rolig, – og  det har vært deilig. Har hatt tid til å kjede oss, til å lese, til å se på sjakk ( De andre ) og ikke minst til å starte på et nytt strikketøy. Jeg hadde en del garn liggende og det skal bli en lysegrønn og tynn jakke til våren. Strikking er godt mot småspising, mot kjedsom het og helt ideelt til å holde på med mens man hører lydbok  Dessuten har vi vært på hyggelige besøk. Riktig så hyggelig det også .

Vi har avslappende dager her hjemme. Håper du koser deg der du er.

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Uff uff, kjedelig med lus. Vi har vært der vi også. Ikke alltid ting går som planlagt men håper dere nyter nyttårhelgen likevel. Godt nyttår :-)

  2. ha, ha vi hadde det faktisk veldig bra, det eneste var at det ikke var apotek åpne. Men, vi gredde alt vi kunne og tredde på pjokken en lue før vi fikk hentet middel etter hvert. Men, ja lus er kjedelig, og jeg klør bare ved tanken, men jula og julaften var hyggelig . Det er feil om jeg har fått det til å se ut som noe annet :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.