Gatelangs i Balchik

Vil du bli med på en liten fototur i Balchik

Før vi tok turen til Balchik en regntung dag, så hadde jeg lest at det var en rolig ferieby ved vannet. Det var dit vi skulle reise om vi ville slappe av. At det var rolig kan jeg skrive under på, for vi så nesten ikke et menneske og på et tidspunkt sa jeg litt ut i luften:

«Dette stedet er nesten dødt!»

Hvorpå det kom fra han på 7 : «Mamma. en by kan ikke dø!»

Byen var litt tom og grå, selv om den absolutt hadde noen fargerike innslag. Som badedyr. Snodig, med disse fargerike plastdingsene, som vi kjøper villig vekk, opp mot all den grå betongen, ved siden av bilene som tok meg tilbake til tidlig 80 – tall og opp mot bygninger som var i ferd med å falle sammen.

Uff da, nå høres det ut som om byen ikke var fin, det er feil.

Byen var bygd oppover i en skråning, – og det var mange flotte trapper og små parker, rundt hele byen. Nå har det seg sånn at vi var der en dag hvor det ikke var naturlig å fylle benkene som var oppsatt til hvile rundt om, – men jeg vil tro at om man sitter på de så vil man kunne koble fra verden. På grunn av høydeforskjellen så fulgte det flott utsikt med på hvilen. Og, alt var gratis :D

Petrus oppdaget noe han ikke hadde sett før. Han fant en telefonkiosk på veggen, det virket som om den fortsatt var i bruk og for en gutt som har vokst opp i mobiltiden, så var dette rare greier. Dessverre så fant vi ikke telefonkort, for det hadde vært kjekt å prøve en slik forhistorisk greie. Hjelpes, det er helt sant at jeg vokste opp i gamle dager. Jeg vet nemlig ikke hvor mange timer jeg har brukt i telefonkiosker rundt om i verden

Av alle ting så hadde jeg ikke med kamera på tur, så bildene er tatt med mobil :D

 

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Det ser helt strålende ut!

    Og byer kan jo ikke dø, fine Petrus!

  2. Magnhild skriver: 6 juli, 2018 klokken 12:26 pm

    Fine bilder. Hvor i verden er dette, har aldri hørt om Balchik. Fortsatt god ferie, det er nesten som om jeg misunner dere regnet her jeg sitter i varmen og tørken :)

  3. Hei, jeg er hjemme igjen. Det var nemlig ikke bare kamera jeg lot være hjemme. Alt som kunne blogges fra forble også i norge. Det vil si at jeg sitter inne i huset, mens jeg hører vaskemaskinen surre og gå. Skal snart ut å lese litt, men kanskje jeg velger skyggen. Jeg er lærer og kan nyte mange, mange dager til med fri. Noe jeg også skal gjøre. Klem for en god sommer til deg også, med eller uten regn :D

  4. Det er i Bulgaria

  5. Det var fint der, – og sant nok. Byer kan ikke dø :D Men, den var litt stille på en måte. Jeg tror alle menneskene jeg så er på bildene her :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.