Hybelkanin, – hvordan bli kvitt den?

Annonse
Du bør være glad i hybelkaninene dine, har jeg lest en gang. Hybelkanin er visstnok et tegn på at luften er bra, at det er god ventilasjon og at luften sirkuleres godt.Dessuten er det tegn på at støvet detter ned på gulet og ikke virvles opp i lufte.  Det til tross så er jeg ikke super glad i den lille lodne familien. De ligger i bakhold og er klare til angrep hver gang vi har tatt en runde med moppen eller støvsugeren.

Jeg har følelse av at de har overtaket på oss, men jeg gir meg ikke, og akter ikke å tape denne krigen. Det sies at det dannes omtrent 6 milligram støv per kvadratmeter daglig og at det meste av det kommer utenfra. Jeg har en formening om at alt støvet i huset vårt også handler om fiber fra klær, håravfall fra oss og hunden og andre typer smuss som vi drar med oss. Det at vi til tider tørker klær inne hjelper nok ikke på.

Noen ganger så har jeg lekt med tanken om at jeg stille inn kameraet slik at det tar et bilde i minuttet for å se hvordan slike hybelkaniner oppstår. Jeg skulle satt den sammen til en film med tittelen: «Hybelkanin, – dokumentasjon og formering!» Jeg har dessverre ikke funnet ut hvordan jeg får stilt inn kameraet. Derfor har jeg istedet funnet frem til forlag på hvordan vi kan forebygge bakholdsangrep.

 

Tips til hvordan du kan bli kvitt hybelkanin og annet støv:
  1. Ha det ryddig hjemme. Rene og ryddige flater er lettere å holde rene.
  2. Tørk støv. Bruk gjerne en mikroklut. De skal være positivt ladet og støvet er negativt, – og da tenker jeg ikke bare på alt det ekle det inneholder som ikke er bra for oss
  3. Bruk minst mulig tekstiler i form av puter, gardiner, tepper  og klestørk
  4. Ta av skoene i gangen. De kan trekke med seg sand, smuss, gress og andre ting inn. Det kan forurense inneklimaet vårt,
  5. Tørk av eller vask hunden og andre kjæledyr etter at de har vært ute.
  6. Luft raskt og effektivt, – i løpet av 2 – 3 minutter så har du fått skiftet ut luften
  7. I følge Norges Astma og allergiforbund så bør du la feiekosten ligge. Den får støv og partikler til å virvle opp.
  8. Bruk støvsuger. Personlig så ønsker jeg en robotstøvsuger som til en hver tid kan gå til kamp mot støv og hybelkaninen. Hos Roboteksperten.no så finner jeg ulike typer. Jeg fant en; Roomba 866,  som var enkel å betjene og som fjerner støv fra alle typer gulvflater. Den kunne nok bli min venn i kampen mot den lille kolonien som dukker opp i ny og ne, – og som faktisk ikke er velkommen, selv om det vitner om sunn og sirkulerende luft.

Hvordan er det med deg, – får du noen ganger besøk av hybelkaniner?  Har du noen tips i kampen mot de?  og har du erfaring med robotstøvsuger ?

Petrine :D


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg arrangerer slektstreff for hybelkaniner.

    Og så er det så rart at de samles for eksempel rett utenfor badedøra, men bare på høyre side.

  2. Husdyr det der, men greit å bli kvitt dem før de overtar hele kåken. La roboten gjøre jobben!

  3. Ha ha!
    Jeg har plenty av hybelkaniner ?
    All over ? Men ikke si det til noen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.