Lag din egen Chai latte sirup

Ta en haug med krydder, bland det sammen og bland det i sort te.
Her i Norge er det synonymt med Chai te, det til tross for at ordet Chai kommer fra India og er en blanding te, blandet med melk og sukker. Det jeg kaller Chai Latte.

Hver gang jeg er nedom den lille kafeen, Mors,  som ligger ved Kanalparken i byen min, så kjøper jeg Chai latte. Det smaker på en måte jul, hele året. Deilig. På dager hvor jeg har lyst på noe godt, – så trekker jeg en kopp te samtdig som jeg varmer melken. Da får den tid til å gi en god og sterk smak. Og en personlig favoritt er ingefær teen til tetøsene ( ikke sponset ) om dagen. Den blir nemlig sterk.. Så jeg har noen ganger trukket den sammen med Chai te. Men, jeg trekker i alle fall en kopp med varm te, varmer melk og steamer den , før den blandes i teen. Og for de som er glad i den sterke og søte smaken som sirup gir, så kan du blande i en til to tesjeer med sirup.

Den ekstra smakstilsetningen kan du kjøpe, eller så kan du gjøre som meg, – lage den selv.

Jeg helte 1 liter vann i en kjele, – puttet opp i 10 kardemommekjerner, 10 – 12 sorte hele pepper, 3 – 4 hele kanelstenger, 1 vanlijestang, 10 nellikspiker, 4 anisstjerner , 3 tykke skiver ingefær ( ca 3 sm tilsammen ) , litt revet muskattnøtt og 200 gram sukker ( jeg tok en blanding av farin og brunt sukker ) , Dette kokte jeg opp, og lot det småkoke under omrøring helt til jeg hadde ca 2 dl igjen. Da hadde blandingen en tykkere konsistens.

Petrus og jeg har helt det over på småflasker og har noen smaksfulle julegaver klare.

Det var dagens oppskrift og julegavetips.

Petrine

LagreLagre

LagreLagre


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Jeg fikk Chai Latte når jeg var hos Kjersti (minmatgaleverden.no) i fjor sommer, det var veldig godt :-) Det er sånn som er kald, ikke sant? Jeg lager jo ikke stort selv, men liker gode smaker..Kjøper dem for det meste :-D he-he

 2. Jeg eeelsker chai latte! Og enig med deg det minner om jul!
  Takk for oppskrift!

  Du,mer Mors der enda? Ble ikke den stengt? Mente det, jeg?

  • Jo, da stengt, men jeg skrev dette for en stund siden og da levde Mors. Ikke så lenge siden da, for jeg hadde jo jul i vinduet, men den uka det stengte, tror jeg. Hørte i går at det var åpnet igjen, av andre eiere, men har ikke sjekket det ut.

 3. For en god julegaveidé. Hadde jeg hatt tid, så skulle jeg jaggu laget og gitt bort til jul. Jeg elsker selvlagede julegaver både fra liten og stor.

  • Vi har laget og skal legge det sammen med teposer og litt lesestoff. egentlig enkelt og lage, men det tar jo litt tid å koke det inn til en sirup . Jeg og, synes det er hyggelig med selvlagede gaver

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.