For gammel, for ung og helt feil proposisjoner

 

Det er jammen ikke lett å være gamle damer i 2017.
Vi skal ha en frisyre som både passer til alderen og til kroppens former,
vi skal holde oss i form som en tyve åring og
vi skal tilpasse oss til miljøet rundt oss.

Det kan kreve sin dame å få skaffet seg en ny look. Det erfarte jeg i dag.

Jeg har nesten det samme forholdet til frisører som jeg har til kjøpesentre,
– man drar dit når det er høyst nødvendig.

I dag var dagen, – den dagen jeg hadde planer om å tilpasse meg påstanden om at gamle damer ikke kan ha langt hår og vissheten om at jeg tidligere hadde en type» bob – lignende – frisyre» som jeg trivdes godt med.

Med friskt mot og en innstilling om å få laget kort nakke,
litt lengde foran og fremheve det strie, glatte håret mitt i en skarp klipp i nedkant,
så møtte jeg opp hos en drop in frisør.

Jeg forklarte hva jeg ønsket,
og det ønsket lar seg like lite innfri som Petrus sitt ønske om å få tre gullfisk i julegave.
Den frisyren nektet hun å klippe.
Jeg kunne godt få ønsket lengde foran,
men nakken kunne hun ikke kutten ned på,

Til deg hadde jeg for stor nese…

Sånn har det seg at jeg sitter med ønsket lengde i forkant av håret,
for langt hår i nakken,
en nyoppdaget gedigen nese
og et stort ubesvart spørsmål:

Hvordan kan nesa sin størrelse bli påvirket av hvor langt nakkehåret er når lengden foran er konstant?

Ha, ha, – må dagen bli glad for deg med kort eller langt hår i nakken.

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Det er ikke alltid greit med frisører, særlig når man går fra langt til kort er det mange som ikke vil klippe. Antar de er redde for at man skal bli misfornøyd og ikke komme tilbake, men jeg blir i alle fall misfornøyd dersom jeg ikke får det slik jeg ønsker.

  Sist skulle jeg bare klippe det samme som sist, men siden det var noen måneder siden trengte det å stusses kraftig. Neida, hun trengte ikke bilde for å se hva jeg var på jakt etter. Resultatet er ikke som sist, mer likt titten-tei… Langt hår var i grunnen lettere ;-) Vel,vel, det er bare hår og gror ut igjen.

  God jul når den tid kommer!

  • Ja heldigvis så vokser hårte ut igjen om man angrer, og det vokser alt for fort på meg, slik at en helt kort frisyre krever alt for hyppige besøk hos denne yrkesgruppen. Før da jeg hadde en favorittfrisør,s å hadde jeg både kort, kort hår og jeg hadde en bobfrisyre, som jeg nå tydeligvis har vokst meg bort fra .. Titten Tei, jeg likte han, og liker nok også frisyren din <3 Klem

 2. Det høres jo ut som du har ett særdeles kraftig snyteskaft som ikke engang tåler at du har kort hår i den andre enden? Nå ler jeg, for jeg har møtt deg og det var virkelig ikke noe jeg la merke til….. Petrine med den store nesa? Nei! Prøv smilet isteden, det husker jeg!

  Klem!

 3. Alt kler den smukke, sier nå bare jeg Nann Karin!
  Er sikker på at du ble så fin på håret uansett!

  Ha en strålende dag selv og riktig god jul til dere ??

  • Det ble i alle fall bedre enn det var, men det ble likksom ingen frisyre. Litt sånn rett over, lang bolldeklipp :D Men, det går fint. Neste gang så finner jeg en som kanskje er litt bedre på annet enn å stusse. En som kan faget og som er like ærlig, men som finner et annet alternativ til meg, om denne korte nakken får nesa til å vokse :D Kos deg med gjengen Linn, – og stooor klem

 4. Jeg veksler mellom å måpe og å le her jeg sitter. Med sånne kommentarer blir hun neppe områdets favorittfrisør. :D
  En av alderens gleder er at man ikke er så hårsår lenger. Heldigvis! Men er det mulig??? :D
  Når jeg var 35 fikk jeg høre at man ikke kunne ha langt hår når man hadde passert 30. Jeg hørte ikke etter. Det gjør jeg fremdeles ikke. Rufsehåret mitt er MEG. Og enkelt og lettstellt i tillegg. Folk må gjerne ha meninger om det, men det blåser jeg i. Datteren min har fått beskjed om å si ifra når jeg må gjøre noe med det, for jeg har ikke sans for fjortis-wannebeer på min alder.
  Så hvis du vil beholde det lange håret ditt tenk at du i allefall ikke er like ille som meg. Jeg har sikkert større nese også. ;)

  • Jeg ble umiddelbart lattermild og fortsatte å le. Samboeren ble litt mer målløs og opptatt av om nesa mi var stor, for han hadde aldri tenkt på det før. Det blir litt som den historien om mammaen som sa: Ikke putt ert i nesa , – og barnet tenkte :Det har jeg aldri gjort før, så det må jeg prøve.
   Jeg liker langt hår, og synes du skal beholde ditt. Men denne gangen hadde jeg lyst på noe som lignet mer på en frisyre..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.