Strikk deg et par tovede nissevotter

I morges gikk jeg en tur med hunden i skogen. Det er ikke bitende kaldt enda, men jeg kjente at det er på tide å finne frem noe varmt til hendene. For meg er det ensbetydende med hjemmestrikk i ull. Og uansett hva du mener så er det bare ull som holder for meg. Ene og alene ull. Og jeg vet hva jeg snakker om, etter 18 år i barnehage, hvor jeg har vært ute hver dag, utallige turer på fjellet, på orienteringsløp og ute i naturen generelt, så har jeg konkludert med at ull innerst og vindtett utenpå er gull. Så det er en liten sannhet i ordtaket: Ull er gull !

På vei hjem så var jeg innom ei venninne og hun hadde egne julevotter, – og jeg knabbet ideen og laget dette mønsteret. De er raske å strikke og de er hyggelige i sin enkelhet. Vel hjemme så kladdet jeg en oppskrift  Det er litt sånn jeg strikker, – jeg tar utgangspunkt i noe og lager det til mitt eget. Jeg deler gjerne en slik «hjemmesnekret- fra – en – vott – oppskrift» med dere.

Disse er strikket med Nepal og pinner 5/6 . Jeg strikker litt stramt og bruker gjerne pinne nr 6. Det vil si at dere kan velge Fritidsgarn eller andre typer i omtrent samme tykkelse. Størrelsen er en middels stor damehånd.

Legg opp 38 Masker ! Start med to omganger vrang. Strikk deretter rett ! Her strikker du 3 omganger rød, 1 omgang grå, 1 omganger rød, 1 omgang grå, 1 omganger rød, 1 omgang grå og 3 omganger rød. strikk deretter en omgang vrang. Denne omgangen skal fungere som brettekanten. Strikk deretter 15 omganger før du legger ut 2 masker i den 16. omgangen. Du sitter da med 40 masker. Strikk nye 11 omganger ( du har strikket 27 omganger etter vrangborden ) og her strikker du av 7 masker på en annen tråd. Det er her tommelen vil komme. Sett de 7 maskene, som du har satt av til tommel, tilbake på pinnen og strikk de en gang med det vanlige garnet. Fortsett deretter å strikke 27 omganger til, før du feller .

Sett et merke på hver side av votten.  Strikk til 2 m før sidemerket, ta 1 m løs av, strikk 1 m, trekk den løse m over, 2 rett sammen. Gjenta fellingen ved andre sidemerket. Gjenta fellingen hver 2. omgang tre ganger. Herfra så feller du hver omgang til det er 8 masker igjen.

Tommelen strikker du ved at du tar opp de maskene som er satt av på tråden, – 17 masker, – og strikker 15 omganger med glattstrikk. Fell av ved å strikke to og to sammen. trekk en tråd gjennom og fest tilslutt.

Den andre votten strikkes på samme måte, men husk at tommelen må på den andre siden :D

Jeg pleier å vakse vottene på 40 grader, uten noe annet i maskinen, med Milo. Jeg vet at andre tover ved å bruker høyere temperatur på vannet og gjerne sammen annen vask. Da føler jeg at jeg mister kontrollen og derfor tar jeg de heller to ganger på 40 grader om det blir tovet litt for lite i første runde.

Lykke til med strikkeprosjektet, – og kan du ikke strikke så er disse enkel for de som pleier å hanskes med pinner. #ønskeseg
Ha det kjekt
Petrine
#gratisoppskrift #julegaver #hjemmestrikk #tova votter #nissevotter

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Utrolig flotte, men blir nok for vanskelig for meg :-)

  2. De ser superdigg ut og sikkert gode og varme! Hadde jeg bare kunne strikke …

    • Tovede votter er alltid en slager. Da jeg arbeidet i barnehage så hadde jeg bare selbuvotter, som jeg brukte slik at de ble tovet. Det var først da jeg knapt nok fikk bløte votter og da jeg slapp å fryse. Ja, til tovede ullvotter. strikking er ikke vanskelig, men du er en racer på så mange andre ting, så det er ikke så ille at du ikke kan det :D

  3. Du er så flink med pinner!

    Jeg vet jeg får en strikket genser til jul og jeg gleder meg sånn!!!!

    • Takk, jeg slapper av med strikkepinner og garn. OG det har vært viktig det siste året, minst, å føle mestring. Det er ikke bare for barna det er viktig <3 Heldige deg som får en hjemmestrikket genser, - det er mange timer med omtanke i den. Men, det fortjener fine du <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.