Kommer 1. desember for raskt på, nedlastbar kalender

God dag, kjære dere!

Den første adventskalenderen jeg kan huske var luker med bilder bak. Den hadde jeg noen år, før jeg fikk en med bitttesmå plastfigurer som kan kunne henge på en snor. Om jeg minnes rett så var det hester, geiter og andre dyr som var inne i lukene, – men hukommelsen er vel selektiv. Jeg tror ikke at det var debatt i media, mellom foreldre eller på noen måte diskusjon om hva som var riktig og hva som er feil i forhold til kalendere. Jeg vokste også opp i en tid da Norge ble stablet på bena etter krigen, så de rundt meg, levde nok under de samme kår som meg. Vi hadde ikke mye, men vi hadde det vi trengte og var fornøyd med det.

Jeg tror jo fortsatt at barn blir fornøyde med det de får, bare de blir sett og blir satt pris på. Om jeg minnes rett så er det 24 ruter i en stor melkesjokolade og det var en slik Børre fra Svingen fikk for å telle ned til jul. Han var superfornøyd med det. Selv Linus klarte å leve med Malvin sine sprell av en julekalender, der eske, på eske, på ekse var inne i hverandre. Jeg husker at jeg synes utrolig synd på gutten hver enste dag, men premien, den var ubetalelig ( Så nrk sin julekalender og tid til å se den sammen er noe jeg kan like)

Her i huset så har det vært en bokstavkjeks og en kalender med små boker og figurer som vi bruker om igjen og om igjen. Jeg har en kalender som jeg gjerne vil ha på veggen i desember og i den kommer det i år både gaver og lapper med hyggelige ord, noe vi skal gjøre etc. I tillegg så har jeg lyst til å la Elf lage sprell i desember. Jeg gjør det kanskje mest fordi jeg synes tanken er morsom selv. Så får vi se da, hvor vellykket det blir.

Men, om noen av dere er litt sent ute, så finner du en nedlasbar variant her og på her . Den siste linken har også en artikkelen om kalendre som skaper mindre forbruk av ting.

Jeg vet at mange er ferdige med å skaffe til veie kalendere, men her er i alle fall to tips av den lettvinte varianten om du ønsker det.

 

Petrine

LagreLagre


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Huff, jeg er en sånn kalender-synder, jeg. Alle har kalendere i år, og barna har flere hver. Til og med bikkja har. Jeg syns det faktisk er morsommere enn julegaver. Det har jeg alltid syntes helt fra jeg var liten. Bestemors pakkekalender med det samme bildet på innpakningspapiret hvert år…. Elsker det!

  • Jeg synes ikke det er synd jeg, Jeg er nemlig for at man skal gjøre som man har lyst til. Jeg lager kalender til O fordi jeg synes det er gøy, og har kjøpt en med te og sjokolade til meg selv, Det gledes over det. Men, vi holder innholdet i gavene på et moderatnivå. så kos deg med kalederene dine og føl deg ikke som synder. Det var egentlig det jeg mente med starten av innlegget at man ikke problemtiserte alt tidligere og at barn ofte er fornøyd med det de får, uansett hvordan vi lager det.

   Klem for en god kveld

 2. Jeg synder her og, i likhet med Louise!
  Og det store er selvsagt pakkekalenderene til guttnene. I år får de tre største også personlig Eventyrkalender, ett kapital hver dag som handler om nettopp dem. Jeg gleder meg til mange koselige lesestunder med hver og en av dem i hele desember!
  Er Robert snill, kanskje han får en Flax kalender ?

  • Det er pakkekalender her også, kjeksen er byttet ut med gaver, men noen av de er opplevelser og ord+bilde. Det er stas :D

   Flakskalender kan jo bli stas. Vi har solgt kalendre for hockeyen, – og har selvfølgelig det. Det er noen gavekort på den som jeg ønsker å vinne :D

 3. har tuslet rundt i dag og forsøkt å finne noe til Ymes kalender. Det er altså SÅ mye enklere å finne noe til jentene så de er ferdige for lengst.

  • Ja, det er sånn i alle sammenhenger. Se en klesavdeling for jenter kontra gutter. Skulle kjøpe sko til O i forrige uke. Typen pensko, og overalt, selv på Hm, så er det flust av sko til jenter. TiIl gutter derimot … nå vil han har ordentlig pensko
   til kalenderen har det blitt star wars tannbørste, nissetruser, opplevelser,bilder med noen hyggelige ord, litt godteri på lørdager, nøytrale perlebrett ( har dilla på å lage spøkelser, pokernom figurer og andre «Skumle» ting ) Men, ja, det er litt færre alternativ til gutta. Jeg er ikke på luke 24 enda

 4. Jentene får Haribo- kalender….. og #sprejuleglede som du også linker til.

  Jeg skal lage noen personlige luker også, som passer oss bedre. Jeg gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.