Jul og fotografering, – tips og påminnelse om konkurranser

gutt med kamera Petrusogpetrine

Hei, folkens!

Det  nærmer seg med raske steg den store juleaften, som den blir kalt her hjemme. Vi skal til venner for å kose oss på selveste kvelden, – og det er vel første gang i historien at jeg ikke er sammen med familie. Men, jeg vet at det blir en koselig kveld, for de er så hyggelige og inkluderende, – så vi gleder oss hele gjengen. Vi pakker sammen noen pakker, oss selv og kameraveska og tar turen til en annen kant av byen. Det gledes!

Bli med på trekningen av fotobok eller fotokurs.

 

Det er vel ingen tid i året hvor kamera blir brukt så flittig i de tusen hjem, som i julen? Det var derfor jeg laget en liste over hva jeg har lyst til å fotografere, – og delte den med dere. Nå har jeg dessverre ikke fått til å bruke kameraet så mye som jeg har tenkt, men jeg minner på oppfordringen om å dele bilder med meg, – enten på facebook, under blogginnlegget eller på instagram med #desemberbildet @petrusogpetrine. Da er dere med i trekningen om en bildebok fra Japan Photo. Se mer her 

Og om du har lyst til å forstå innstillingene på kamera, og bli utfordret på å ta bilder, så bli med i trekningen av et fotokurs her på julaften. Jeg har selv tatt det og jeg kan gå god for at kurset er lagt opp slik at man gradvis tilegner seg kompetanse og får en glede av å fotografere. Det var dagens reklame, jeg kommer tilbake til dette mer i morgen.

Gutt med old fashion kamera- Petrus og Petrine

Men, tilbake til fotografering, hva tar man bilder i en dag som inneholder masse?

Jeg har lest litt om det, og noen setter opp kamera på et stativ og stiller det inn på å ta bilder med feks fem minutter mellomrom. Da får man en tidslinje over dagen. På samme måte så kan man ta bilde før, under og etter en aktivitet, feks måltidet, nissebesøk og utpakking av gaver. Det gjøres best ved at du har kameraet stående på et stativ, – for da får du samme vinkling hver gang.
Da vil man få en historie fra dagen, sikkert en morsom en .

Selv så er jeg nok ikke så god på dette, men forsøker å få små glimt fra dagen, ved at jeg velger et motiv i fokus og lager bakgrunnen slørete. Det gjøres ved at man har en stor blenderåpning og har motivet i fokus. Barn er et yndet motiv, men de er høyt og lavt, og ikke de letteste å ta bilder av, men knips i vei og fjern heller de du ikke ønsker i ettertid. Personlig liker jeg spontane bilder, med grimaser og aktivitet, fremfor oppstilte bilder. Fordelen med å stille opp gjengen, er at man kan være så heldig at man får alle sammen på samme bilde. Mer eller mindre vellykket :)

julegate Moss gamledager

Dessuten så er jeg glad i julelys, – og håper at jeg klarer å komme meg ut for å fotografere både hus og gater, som har pyntet seg litt ekstra til jul. Her er et innlegg som tipser om hvordan du kan ta bilder av julelys. Selv er jeg god til å ta en titt på you tube om det er noe jeg lurer på, for der finner du utallige tips. Sikkert også noen om fotografering av julehøytiden. Apropos julelys, jeg pleier jo å være på kirkegården på julaften, og det er så vakkert med alle lys på gravene. Vakkert og stille! Hvert år så har jeg tenkt at jeg burde ha med meg kamera, – kanskje jeg husker det i år?

Ellers så skal jeg ta bilder av ting som jeg forbinder med jul, som baking, mat, lys, juletre ( hvor juletrebelysningen takket for seg i går), gaver og uteliv. Jeg håper vi kommer oss ut og får laget mat på bål, drukket kakao og kost oss ute. Det har blitt litt mye innesitting og soving på undertegnede.

Jeg ønsker at dere har en fin innspurt mot morgendagen og at dere samler minner ved å bruke kameraet :)
Det har jeg små planer om å gjøre også. og alt starter vel med en plan?

Har du noen tips til hva eller hvordan du fotograferer i julen?

Petrine :)

 

 

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg har ikke engang kamera, jeg bruker mobil, men jeg elsker å ta bilder og skulle gjerne lært mer!

    Jeg elsker å ta bilde av øyeblikket når folk reagerer!

    På en gave, når de ser noen osv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.