Den uka som skolen begynte

1. skoledag
Ukens høydepunkt

Det er en hendelse som vi ikke kommer utenom fra uka som var.
Petrus ble skolegutt.
Han har dessverre vokst ut av barnehagen, – og han har heldigvis blitt skolegutt. Han er superfornøyd, selv om han ble ulykkelig da det gikk opp for han at han ikke kunne være hjemme med meg å gjøre andre ting om han var sliten eller umotivert en dag. Det hadde han ikke tatt innover seg tidligere..

Han har fått ny skolebok, og den ble lest på senga til kvelds. Han bladde og han lette etter bokstaver han gjenkjente og han forsøkte å lese. Han klarer noen av ordene, men andre går hulter til bulter. Uten at jeg bryr meg om det. I helga var han enda supermotivert, det skal han ha. Da jeg spurte han om han hadde lært noe på skolen så var svaret: At jeg bare låner skoleboka og at den heter Salto 1!

I dag er det mandag: En annen dag og en annen erfaring:  Verken gym eller lekser har innfridd. Det er faktisk kjedelig med «Stivheks», – og ikke så mye mer motiverende å farge et indianertelt. Og, som den mammaen jeg er så priser jeg meg lykkelig over at det bare er 9 år og 187 dager igjen til han er ferdig med grunnskolen. Det kan bli mange morsomme utsagn og opplevelser på veien.

Gutt i klatrestativet

Ukas sitat:

Petrinemannen og jeg så startet også et nytt skoleår, så for oss er det ikke så mye mer enn det som har stått i fokus. Det å få rutinene på plass, ny informasjon inn i hodet og planene gjennomførbare. Da jeg kom hjem på fredag var hodet fult og blodsukkeret lavt og jeg tente på en kommentar på kommunens facebookside. Jeg skrev et innlegg i irritasjon og trykket på publiser. Under en deling av at innlegget  lå følgende kommentar:

«Husker en lege som sa om min meget viltre sønn: Det er bra at han slår seg litt nå, da lærer han risikovurdering, og så slipper han å dø som overtøff 40 åring som ikke vet hvor kroppens grenser er.» 

Sitatet har jeg skrevet foran i almanakken min.
Det er en påminnelse til meg selv når Petrus virrer rundt på høygir og er en generell påminnelse  om at barn må få lov til å være i farta.

Sorry, til de som ventet en lang, illustrert oppsummering.

Noen ganger så holder det å ha en ting i hodet, – forrige uke var ordet Skolestart!

Neste helg, så kommer det kanskje en oppdatering?

Ha en glad og god uke!

Petrine :)

 


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.