Å planlegge tur til Tromsø – ting å finne på

tromsø postkort fjellheisen

Mammaen min var fra Tromsø, og jeg har ikke vært der etter at hun gikk bort. Men, i sommer skal jeg dit. Det skal bli kjekt, – og anerledes enn sist. For nå skal jeg ha en liten Petrus med, så dagene bør ha innlag av noe han synes er helt OK. Om Pokermon Go jakten fortsetter, så kan jo det i seg selv være motivasjon til å se på det jeg har lyst til å hvile øynene på og være med i Tromsø sine gater.

Jeg har forsøkt å finne ut noe vi kan bruke tiden på, – for at både Petrinemannen og Petrus skal få et lite bilde av den fine byen i nord. Jeg har googlet litt, vært i kontakt med en som er fra byen og nå samler jeg forslag til hva vi kan gjøre i et innlegg…

Fjellheisen

Fra jeg var barn har jeg et postkort i et album og det er av gondolbanen  opp til fløya. Der husker jeg at vi så hele byen og ikke minst at det var gøy å henge over fjelltoppene. Dessuten så var det kafe der oppe. Jeg har vært oppe på fjellet etter det, og har planer om å ta turen i år også.

Ishavskatedralen

Det hører til å se på denne kirken, som har et glassmaleri av Victor Sparre. Det husker jeg fordi det er han som har laget mosaikkbildet i kirken her på Jeløya også. Men, kirken i Tromsdalen er jo nesten et varemerke for byen, – og den kan nesten gi inntrykk av et isfjell. Sist jeg var nordover så kom vi ikke inn i den, men nå har jeg blitt tipset om at å gå over broa og se på Ishavskatedralen og Tromsdalstinden skal være et vakket syn. Jeg får ha øynene oppe når vi går over denne gangen.

Polaia Akvariet

Den Petrinske familie er mer enn gjennomsnittet opptatt av fisk, – og det innebærer at vi har vært på utallige akvarier rundt om i verden. Derfor står et besøk på Polaria også på to do lista. Der vises det fisker og sjødyr som lever nordlige strøk, fra Barentshavet og til Svalbard.

Se etter isbjørn i gatene

Det var så stas å sitte på isbjørnen som sto i gågata i Tromsø. Jeg husker enda da mamma fortalte at  det vært levende isbjørn der og at det var en enda. Det er sant at det var isbjørn der da hun var ung, men min illusjon om at jeg skulle møte en levende variant forsvant da jeg krabbet opp på den utstoppede. Men, stas, det var det. Skal se om vi finner den ene eler den andre på turen til byen i nord denne gangen.

Teknisk museum

Det er alltid stas med et besøk på Teknisk Museum, og om vi finner det sånn så stikker vi innom der en tur.

Polarmuseet

Sist jeg var i Tromsø sammen med manna så  var vi på Polarmuseet i Tromsø. Jeg. som synes historie er morsommere nå enn før, synes det var spennende å se ting og «fok» som var knyttet til ulike polarekspedisjoner. Byen var nemlig et knutepunkt for disse.

Skarven

Sist jeg var på Skarven så var det juni, det var sol, det var vind og det var 12 grader. Der satt jeg og venninna mi i tykke gensere og drakk kakao, mens nordboere satt i T – skjorte og tok en halvliter. Det som var så hyggelig er at det var lettvint å komme i snakk med folke og at vi ble oppfordret til å ta turen til Sommerøya.

Sommerøya

Det ligger et lite fiskevær i Troms, – der bor ikke mange menneskene der. Men, det er vakkert, veldig vakkert! Så vi må nok leie oss en bil og komme oss dit en av dagene.

Perspektivet Museum

Jeg som liker å se på bilder og fotografier har lyst til å ta turen innom Perspektivet Museum.  Museumet ble startet for å vise at ting henger sammen, for å skape toleranse for kulturelt mangfold og for å bidra til alternative perspektiver på kultur og samfunn

Ølhallen

Jeg tenker at i alle fall Petrinemannen må en tur innom Ølhallen en tur. Det er et brunt serveringsted med kunstutstilling på herretoalettet.

Smørtorget

Jeg tipper at jeg må en tur bortom det stedet hvor det er en kafe og det blant annet serveres varm suppe hver eneste dag. Dessuten så selger de favoritten til minstemann, grøt. Når det i tillegg finnes kunst, bruktbutikk og atelier der, så står det definitivt på planen over hva jeg må få med meg på dette besøket i nord.

Det var litt av det vi kanskje kommer til å oppsøke på vår tur nordover, men jeg mottar gjerne andre tips, om noen har noen. Dessverre har jeg ingen bilder liggende av turer til Tromsø, så jeg har ingen naturlige å linke til innlegget. Men, etter at turen er gjennomført, så håper jeg at situasjonen er en annen.

 

Petrine :)

 

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.