Å dele en liste om sommerferien

Kveld går over i sommernatt. Jeløy

Nå starter sommerferien min, – og jeg er straks i gang med en lang, lang fri. Kombinasjon av avspassering og ferie utgjør tidenes lengste sommerferie for meg, – og jeg skal nyte den til gangs. Seriøst, jeg gleder meg og håper å fylle dagene med både opplevelser og lediggang.

Refsnes på Jeløya

  • Moloen på REfsnes JeløyHvor lenge har du fri? Jeg har fri litt over syv uker
    strandvolleyball

    Kvelden på Resnesstranda Jeløy

    Hva skal du gjøre i sommer? 
    Jeg skal i alle fall bade, ta den korte turen ned til stranden og helst tilbringe litt tid der. På den tiden av året så treffer jeg folk jeg knapt nok ser ellers og det er hyggelig å pleie litt omgang, sånn uformelt som det blir fra en solseng. Vi bor jo bar et steinkast unna vannkanten og det benytter vi til gangs.  Dessuten så håper jeg at jeg får tid og rom til å lese og til å være i nærheten når Petrus leker ute i solen. For det blir sol, gjør det ikke ? Hele sommeren, – med regnvær om natta.I år er ferien med familien knyttet til Norge. Hele gjengen skal en tur til sørlandet, og da blir det i alle fall en dag i Dyreparken på Petrus og meg. Jeg lovte han å se hakkebakkeskogen der i fjor, men da kom tiden og livet litt i veien. I år skal jeg gi han opplevelsen jeg har sagt at han skal få.

    Og siden jeg har ei hyttetomt som jeg ikke husker hvordan ser ut uten snø, så må jeg opp til Hamar og Hedmarken, både for å besøke familie og for å finne ut hvordan den er. En slagplan for bygging er noe vi bør lage .Han og jeg skal ha lenger ferie enn Petrinemannen, så vi skal ta oss en tur ti Bergen. Ei venninne av meg er en sann skap bergenser og hun skal vise oss byen mellom de syv fjell. Nå er det superlenge siden vi var der sist, – og derfor er det med stor forventing jeg skal sette kursen vestover. Petrus har lyst til å se akvariet og ta fløybanen, – og utover det så kan jeg vise til listen jeg har publisert tidligere – Å planlegge en tur til BergenPå slutten av sommerferien skal vi nordover. Petrinemannen har knapt nok vært på nordsiden av Sinsenkrysset og jeg har lyst til  å se igjen byen som mamma var fra. Jeg gleder meg til å vise Petrus isbjørnen i gata, gondolbanen til fjellet, sommerøya og Lyngsalpene. Jeg viser også til listen – å planlegge en tur til Tromsø

    Jeg har bursdag i juni og da skal jeg kose meg med den lille gjengen her.

    DSC_8004
    Hva har du mest lyst til å bruke tiden din på? 
    Opps, her kjenner at jeg blir trukket mot to kanter. PÅ den ene side så har lyst på dager fylt av opplevelser og på den andre side så har jeg lyst til å suse rundt å gjøre det jeg har lyst til i øyeblikket. men, jeg vet at jeg må ha en plan for å få gjort ting, eller så går tiden og så kommer jeg på jobb igjen uten å ha gjort noe. Nå ser det ut som vi har planlagt en sommer med tid til begge deler, -og unasett hvor jeg er så skal jeg fotografere.

    Hva vil du si til ditt ferie – jeg? 
    Nyt tiden og gjør de ting til du har lyst til uten å få dårlig samvittighet. Det er lyse og lange dager, – og livet er nå. Kos deg med de du bryr deg om og la de andre seile sin egen sjø. Men, bruk gjerne tid på de du ser litt sjelden.
    Og, du les bøker, spis is og ta dagens første kaffekopp ute

    Hva kommer du til å spise? 
    Jeg kommer definitivt til å spise hjemmerøkt makrell, norske jorbær og grillmat. Jeg er enda på veien med lite sukker og vil fortsette på den. Jeg har det bedre uten og ser ingen grunn til å innføre det igjen: Men, jeg skal selvfølgelig ha en is eller tre i løpet av sommeren. Fanatiker er jeg ikke.

    Hva ønsker du å huske når ferien er over? 
    Petrus sin latter og fryd. Det beste jeg vet er at han trives i dagene sine.

Har du planer for ferien din? – og hva ønsker du å huske når ferien er over ? :)

Petrine


Kommentarer

  1. Jeg har egentlig litt lyst til å treffe Petrus og Petrine. :)

    Det er ikke litt tull engang.

    Ellers håper jeg at jentene mine kan se tilbake og si at de har opplevd masse de ikke trodde var mulig.

    • Det burde vi få til Anja :) Vi er i Norge i sommer, -og blir mye rundt heimen. Dessuten bor du ved et område jeg vil se, – og her vi bor er det lett å nyte sommeren. Så vi finner en dag og vi treffes :) Jeg har bedt meg på kaffe hos Camilla på Fjeldborg, – for jeg har et superromantisk forhold til småbruk og livet på landet. Og hennes verden er jo her i Østfold. Gleder meg til det også.

      Da sees vi da :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.