Å oppsummere uke 16

Solnedgang Refsnes Jeløy

Vipps så hadde denne uken flydd avgårde og jeg har ikke vært innom blogglandia en gang. Det er fordi jeg har har hatt en Mac som har hengt seg helt opp, – og uten den så er jeg jammen helt låst. Jeg blogger ikke fra telefon eller nettbrett, – jeg synes det er slitsomt når det blir så lite. Men, men .. denne uken har hatt andre opplevelser enn en opphengt datamaskin.

tomatplante i vekst

 

pelagonia stikling

Ukens grønne: Petrus har sådd mer til kjøkkenhagen sin, – denne gangen så ble det både solsikker og reddiker. Han skrev sirlig markeringspinner, plantet og har gitt pappaen streng beskjed om både å vanne og snakke med blomstene de dagene han er bortreis. Vi snur nesa mot varmere strøk denne uka og minstemann må forsikre seg om at pappaen husker plantene som lever gode på kjøkkenbenken. Deriblant tomat, hvitløk, paprika, sukkererter og melon

tvillingklubbens marked blir bygd opp på dugnad tvillingklubben 2 Moss sitt marked

 

tvillingklubbens marked Moss

Ukens dugnad: Det er en ting jeg stiller opp på hvert år, og det er bruktmarkedet til tvillingklubben i Moss. Det er så stort og fint, – og der bytter flotte klær eiere for en billig penge. Jeg pleier verken å selge eller måtte kjøpe noe, men jeg synes det er så flott med gjenbruk og at markedet er helt innafor i forhold til mine holdninger med hensyn til gjenbruk, økonomisk styring og ikke minst miljøet. Derfor stiller jeg gjerne opp på denne jobben hvert halvår, – og heier på ildsjelene bak, for det står mye jobb bak for å få klær, leker og annet utstyr til å rullere videre.

Ukens inspirasjon: jeg har vært på kurs med jobben, – og om dere har litt tunge dager så skal dere i minst to minutter ta på dere det størst dollargliset, trekke munnen opp i smil! Kroppen vet faktisk ikke at smilet er tilgjort og tilfører kroppen oksytocin, som er velvære og kjærlighetshormonet. Så du kan faktisk fake it to you make it, – også når det gjelder godt humør og velvære. Så se på klokka, trekk munnvikene oppover og hold! 2 minutter. Man fremmer det samme hormonet ved å gå tur, høre avslappende musikk, klappe en hund, oppleve intimitet, amme og være med venner også.

Ukens musikalske: Petrus har fått seg munnspill, – og det er nok lenge igjen til han slår Sigmun Groven, – men vi har vært på utallige konserter, vår sang har vært akompanjert av minstemann og han har sovnet til sin egen musikk. Det som er så gøy med Petrus er at når det er noe han liker så går han 110 % opp i det.

Oslofjorden

 

Albystranda Jeløy

Ukens hyggelige: En kveldstur med ei venninne som jeg ser litt lite. Vi gikk rundt på Alby, skravlet, tok noen bilder og satt på benkene rundt om.

gutt i skogen, hvitveis

femåring husker i skogen

bro i skogen

Gutt på traktor

Ukas søndagstur  Når sant skal sies så gikk denne ukas søndagstur først innom et par visninger av hus. Det er sånn at jeg har lyst på større plass, – og føler at jeg trenger det, mens Petrinemannen synes han har det helt fint her. Vi har det altså, men det er noe med den plassen da. Begge husene lå fint til, det ene var litt lite og det andre vet vi ikke tilstanden på. Derfor er vi bestemt på at det ene huset ikke blir vårt og det andre må vi ha en snekker til å se på først. SÅ om den budrunden går i morgen, så gikk ikke det huset til oss. Men, deretter somlet vi oss ut i skogen. Hvitveisen rammer fortsatt inn stiene og Petrus fant mange av lekeplassene han har i barnehagen. Han har nemlig et flott uteområde å boltre seg på når de er på tur der.

Ukas prosjekt Jeg har enda ikke fått lydbøker til å plassere seg i riktig rekkefølge på ipoden min, – irriterende nok. Men, det ligger tre bøker litt hulter til bulter der.

Sommerboken på Spotify

Ukas lyttebok: Jeg pleier å lese «Sommerboken» av Tove Jansson omtrent på denne tiden av året. Her en dag så fant jeg den jammen på Spotify og dermed så kan jeg lytter på den i år. Jeg har tyvstartet litt, men jeg skal forsøke å gjemme resten til jeg skal se etter Petrus ved bassenget senere i denne uken. Gleder-oss-faktoren er høy.

Ukas fornøyde: Jeg falt jo og knuste et objektiv og jeg ødela kameraet mitt, – og jeg har kjøpt meg et nytt objektiv, et 18 – 200 mm og jeg gleder meg til å ta det ordentlig i bruk.

Ukas nye: Petrus har sakffet seg ei ny venninne. Hun bor på andre siden av gaten, – og det hadde vært hyggelig om de fant hverandre for lek og aktivitet, – også fordi de skal begynne på skolen sammen. Jeg synes det er kjempehyggelig .

Fotosafari på Jeløy

Ukas daglige: Jeg har tatt minst et bilde om dagen, for å trene meg på å bruke kameraet og forstå dens innstillinger.

utstillingen Først og fremst barn

utstilling først og fremst barn

Ukas kulturelle: Petrus og jeg var på Galleri F 15, kanskje mest av alt for å spise lunsj, men vi fant jammen en kunstutstilling der også. På en skjerm så fant Petrus både informasjon og inspirasjon til samtale. På skjermen så ble det vist bilder og i hodetelefonene kom det informasjon. Utstillingen heter Først og fremst barn, – og den viser hverdagsbilder fra barn som bor i asylmottak. Flotte bilder og talene fikk oss til å snakke sammen i ettertid.

Ja, nå hadde jeg jammen oppsummert uka vår også, med ord og bilder. Jeg skal forsøke å være litt mer frempå i tiden fremover, men jeg er avhengig av at teknologien og jeg spiller på lag :)

Har du hatt gode opplevelser i uka som var :) – og at kommende uke gir deg gode opplevelser :)

Petrine

 

 

 

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Flott oppsummering av uka…god tur til varmen?

  2. God tur!!!

    Du har blitt fantastisk flink til å ta bilder, forresten!

  3. Så fin oppsummering! Kjente jeg ble litt misunnelig på hvitveisskog og kunstgalleri, nydelige bilder. Og jeg ble inspirert til å finne fram sommerbolig av Tove jannsson, den står I bokhylla. Min uke har vært fin, ned en etterlengtet operasjon, men tempoet har vært lavt.

    • Har du fått lest sommeboka? Den er på en måte obligatorisk på denne tiden av året :) – og det ser ut som det går relativt bra med deg etter operasjonen. Vi får likssom fulgt med hverandre litt :)
      Hvitveiseskogen er faktisk like fin enda,- og området er faktisk litt misunnelsesverdig. Skog, sjø, frodig og flott .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.