Å være på en liten og kortreist ferie

DSC_3657

I dag har vi dratt med oss en gråtende Petrus hjem fra nabokommunen. Han var så lei seg nettopp fordi vi skulle hjem igjen. Vi hadde nemlig vært  på en miniferie i Rygge, – der har vi kost oss et døgn på Støtvig hotell.

Utsikten fra rommet på Støtvig

Helt nede ved stranden i Larkollen ligger hotellet, som så absolutt har steget i gradene siden jeg var der for første gang for mange år siden. Det er faktisk et gammelt hotell som begynte å ta i mot gjester på 1900 tallet.  I 2011 så restartet driften, denne gang som et badehotell i utvidet forstand. Nå kan man nemlig bade ute og inne, – sommer som vinter. Det på stranden eller i basseng.

Stranstoler på Støtvig hotell

Årsaken til at Petrus var lei seg for at ferien var over, var at det så mange ting å finne på for de som er små og fordi han måtte si ha det til de han hadde blitt kjent med.

Kaffe til frokost på Støtvig

Biblioteket Støtvig hotell

Da vi kom i går så var han ganske skuffet over at han måtte vente til i dag med å bade, for det er bare åpent for barn mellom 0900 – 12.00, men etter at han hadde bowlet, lekt på lekerommet, vært på kino og spist hamburger så var det en meget fornøyd gutt som krabbet under dyna. Der oppsummerte han dagen og fikk et kapittel av høytlesningsboken før han sovnet i løpet av et knips.

Petrus spiller fotballspill i lekerommet på Støtvig hotell

Og i dag har vi badet, badet, badet og badet, – før det på ny var lekerom og kinofilm. Og da vi spurte om han hadde hatt det fint på miniferie, så nektet han for at oppholdet var av miniformat, for dette var ordentlig ferie. Det kan jeg skrive under på, –  for etter at Petrus hadde sovnet så tok jeg meg en lengre svømmetur og en runde i spaavdelingen. Den tiden for seg selv er verdt hele ferien alene. Det og den utrolige utsikten fra rommet.

Ballongferd

Om noen lurer; – oppholdet er ikke sponset altså!  Men, jeg kan gjerne anbefale stedet likevel. Det fordi rommene er flotte, beliggenheten ypperlig, Larkollen er fint og alle som arbeidet på hotellet er kjempekoselige. Dessuten var det nok å finne på, – også for minstemann.

Støtvig hotell

Ha gode dager, med eller uten ferie !

 

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.