Friluftsfredag og mat på bålet

Skitur

Endelig er snøen her. Endelig så er dagene lysere, vaskemaskinen går sjeldnere og mor er litt mindre glad for pendlingen på E6. Det hører til ettersom mine ører er spesielt lydhør for medienes opplysninger om at det finnes mange feilskodde trailere på våre glatte veier. Hallo, noen tonn med bil i fri sklifart er en illustrasjon jeg gjerne ikke skulle hatt på netthinnen. Men, det var ikke min frykt for seilende veimonstre dettte innlegget skulle handle om. Det er gleden over at vi har fått vinter i byen vår.  Petrus er storfornøyd, så fornøyd at han jublende forteller at han ikke har tid til å leke fordi han går på ski og aker hele tiden. Og det er nettopp det han gjør. Han kommer inn med røde kinn og sliten kropp, – kanskje langt etter at barne – Tv er startet.
Han rekker akkurat kveldsmat og kveldsstell før klokken er sengetid.
Pinnebrød
Vi har planer om å benytte oss av snøen i helgen. Vi må nok ta med oss både akebrett og ski ut. Om vi tar en tur i marka eller stikker til et sted hvor det både er mulighet for aking og skigåing har jeg ikke oversikt over, men sannsynligheten for at vi har med oss noen vedkubber og at vi skal lage bål er relativt stor. Derfor tenkte jeg at jeg kunne komme med to tips til hva vi kan lage på bålet. Pinnebrød er en klassiker og det er kjempegodt om du fyller det med tubeost ( eller nugatti) mens det enda er litt varmt. Nevner også en god og mettende dessert, som kan friskes opp med litt vaniljekesam.
Pærer på bålet
Pærer med nøtter
Man skjærer opp pærer i skiver,
pakker biter inn i aluminiumsfolie
sammen med nøtter.
Litt kanel gjør litt ekstra stas på desserten
pærer bålmat
Pinnebrød
Man blander sammen
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss smør eller olje.

Putt deigen i en beholder og del opp i emner når du skal steke det over bålet.

Har dere planer for helgen ?
– eller en favorittrett til bålkos?

Ha en kjekk helg med eller uten vinteraktiviteter.

Petrine :)


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.