Å starte på rosa oktober

Jeg vet at i dag er byen min farget rosa.
Jeg vet at det vil lyse rosa langs brygga på bystranda, Sjøbadet, at statuene har fått på seg rosa klær og at det mest sannsynlig vil bruse av rosa vann i fontene.
Den lokale brystkreftforeningen har gjennom de siste årene satt den rosa sløyfeaksjonen i fokus ved å sette farge på lokalmiljøet. Og, jeg , som definitivt ikke er rosa, skal på min måte forsøke å la rosa prege kontoen på Instagram og temaene her i bloggen. Det i form av både fargen rosa og i form av temaer som er knyttet til temaet kreft.

Men, aller først skal jeg gå gjennom listen for oktober..

Har du noe hyggelig å dele fra september? 
September er Petrus sin bursdagsmåned og om vi spør han så er det på toppen av hans septemberliste. Jeg må si  meg ening i at det er hyggelig å treffe folk som man ser alt for sjelden. Utover det så har det vært deilig å være litt på jobb, – og vi snakker bittelitt.
Jeg har kjent på stresset og jeg har kjent at det tar krefter, men jeg har også kjent glede over å være med kolleger, elever og i hverdagen igjen. Det er viktige ting i livet det, –  hverdagen og gleden over folk du treffer.

Er det noe du vet du skal gjøre i oktober? 
Når måneden starter så har jeg høstferie, og da har vi noen dager sammen, gjengen min og jeg. Petrus skal noen dager på is, han liker jo hockey, men utover det så skal vi finne på noe sammen. Sånn apropos hockey, sesongen vil starte i slutten av måneden, og jeg ser ikke bort fra at jeg er å finne i en hockeyhall med et strikketøy i hendene.

Her på bloggen så har jeg tenkt å skrive litt om temaer som er knyttet til rosa sløyfe aksjonen. Jeg har et mål om å bidra til å spre ryktet om og belyse viktigheten av forskning på den sykdommen som rammer så mange og påvirker enda flere. Kreft spesielt og brystkreft generelt. I den forbindelse så skal jeg på en konsert i byen min. Jeg kjente jenta du hun var barn, og nå skal hun på sin egen måte samle inn penger. Og jeg skal støtte ved å møte opp og spise litt.

Den boken her vil jeg lese.
Gjennom podcasten Ingefær, Sommar og vinter i P1 og ved å lytte på storytel så har jeg blitt oppmerksom på Anders Hansen . Han er overlege i psykiatri og han er en ekspert på hvordan hjernen fungerer. Jeg har lyttet til boken hjernesterk som handler om fysisk aktivitet og styrking av ulike sider ved hjernen. Jeg har blitt fasinert av forskningen hans, og kunner derfor tenkte meg å lese «Skärmhjärnan: hur en Hjârna i osynk med sin tid kan gjøre oss stressade, ångestfyllda og deprimerte:» Jeg har en tro på at vi er skapt for og lærer beste ved å være i farta og kunne godt tenke meg å lese mer om det. Og når jeg først er inne på han som forfatter, og om jeg kommer meg til Sverige, så skal jeg i samme slengen ta med meg boken : Hälse på resept, – träna smartare, må Bättre, lev längre.

Det her ser jeg frem i mot 
Jeg gleder meg til vakre høstfarger, til stearinlys, til klar høstluft og til den tiden jeg skal ha med gjengen min

Den her matretten skal jeg lage: 
Får – i – kål. Vi har enda ikke spist fårikål, noe vi må hver høst.

Hva vil du prioritere i oktober: 
Jeg vil forsøke å få lagt ut innlegg hver uke, samt legge ut bilder på Instagram som har rosa i seg eller som er knyttet til utfordringen til The everyday Eyecandy prosject hvor hun har laget et emne for hver dag. Bli med da vel, og tagg gjerne meg. Det hadde vært gøy å se hvordan andre løste oppgavene.
Utover det så vil jeg forsøke å bevege meg litt mer, – samt forsøke å få noen julegaver i havn. Jeg vil i år, som i fjor, slippe å bruke desember på å handle gaver.
Men, før det så skal jeg handle godteri til Halloween og plukke gresskar.

Det er en fin tid vi går i møte

Petrine :D

 

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Nydelige blomster, er det stokkrose? :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.