Skolevei, glimt og tanker på en mandag.

 

Det var en trøtt gutt som gikk avgårde til skolen i morges. Langhelgen er over, – og dermed også muligheten til å sove lenge. I går våknet han først etter klokken ni, – og da oppleves det som brutalt å bli vekket tidlig for å bli dratt ut i hverdagen og sendes ut på skoleveien.

Det som var et lite høydepunkt i dag morges var at kleskoden var sommer, – noe som innebar en shorts, en t – skjorte og en hettegenser. Dessuten så puttet han en regnjakke i sekken i fare for at gårsdagens regnvær skulle komme i reprise. Jeg tenker at den er preventiv i seg selv, -og han var fornøyd med å være forberedt.

I det han trippet lett på skolevei, så konstanterte jeg at helgen var over. Den helgen som vi også hadde brukt til å forberede 17. mai. Petrus har vandret innendørs med de nesten ubrukte joggeskoene. De som enda ikke bærer preg av fotballsparking, sykling og klatring. De som enda ikke har fått lov til å være med på lek og moro, men som skal få gå noen kilometer den 17.
Petrus er en gutt av vår tid, hvor aktivitet, fart og bevegelse er dagligdags. Helidgvis så velger han det fremfor digitale spill og aktiviteter. Nå sier jeg ikke at han ikke spiller eller er på Youtube, men det skjer faktisk ikke hver uke en gang her. Det er jo jeg glad for: Jeg, som har tro på at kroppsbeherskelse og god fysisk helse er bra for å danne et godt selvbilde, oppleve mestring og opprettholde god psykisk helse.

Denne gutten, som liker å være i farta, han skal spille fotballkamp i morgen. Det vil si at vi skal heie på laget hans. Det er en hyggelig liten time som går med til å se på barnas glede og engasjement. Det skal jeg etter at jeg har hatt en hel dag ute på Hvaler. Slik været er nå, så vil jeg tro at det blir en god arbeidsdag med aktiviteter i fjæra. Apropos fjæra, vi har vært på stranden og badet både i går og i dag. Deilig

Før jeg avslutter dagens lille sttuasrapport, så vil jeg jammen legge ut en hilsen fra Petter Stordalen. Han fikk meg til å glede meg over denne «møkkamandagen»

TGIM

MAAANDAG🌞🙏! Alt ligger til rette for en fantastisk start på uka😎Hopp om bord på mandagstoget og nyt turen🚉🤗

Publisert av Petter A. Stordalen 14. mai 2018

HA en glad fortsettelse på uka :D

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg liker Stordalen, jeg! Og jeg liker også mandager, haha! Jeg ble glad!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.