Å ha planer om hva man skal rekke før advent

I forrige uke så kjørte jeg forbi et hus, hvor det var pyntet til jul.
Der sto det et juletre og lyste opp, – og jeg trodde ikke det jeg så. Jeg har nemlig vokst opp med at juletreet skal opp den lille julaften, hvor det å vente på treet og gavene gjør at følelsene har boblet i kroppen. Det har vært en viktig del av tradisjonen. Og akkurat til jul er tradisjoner viktige. Derfor ble jeg forundret da jeg tittet inn gjennom vinduet jeg kjørte forbi, til tross for at det har vært jul i butikkene i lange tider så måtte jeg se på datoen. Jeg pustet lettet ut fordi vi enda skriver november. Det er nemlig så mange ting jeg vil rekke før vi skriver 3. desember.  Etter den dagen så skal det bare være kos og hygge ( og en trillion med juleavslutninger med beskjeden:  Husk å ta med kake, kaffe og småpenger til lodd )

 

Her er noe av det jeg har lyst til å ha i boks før vi tenner det første lyset:

  • Jeg har planer om å ta julebilde av minstemann og få trykt opp julekort. Ha, ha jeg har forsøkt å få minsten med på fotografering, men vi har ikke fått til det. Neste helg, kanskje. Det er så mørk etter vi er ferdige med jobb og skole de andre dagene
  • Jeg har noen ting jeg skal strikke ferdig ( og likevel så kjøpte jeg garn til denne genseren til Petrus i dag. Det var noe ved gutten her som minnet meg om pjokken vår, og dermed var et nytt prosjekt i hus. Men først det jeg har på planen )
  • Petrus har en plan om å lage Empire State Building som pepperkakehus. Jeg har satt 16 åringen på tegnejobben, så får vi se om vi klarer utfordringen sammen. Så å bake pepperkakehus
  • Skrive ønskeliste. Jepp, jeg har det enda :D Selv om det er vanskelig å få ting på den.
  • Lage en oversikt over hva Elf skal gjøre de ulike dagene i desember: Det vil si en liste over hva vi skal gjøre også. Noen ganger kan jo Elf komme med noen hint om morgenen.
  • Handle alle julegavene, eller de som ikke er ferskvarer. Til noen er en matkasse et hyggelig alternativ.
  • Samle alle de gamle julefavorittene på min egen spilleliste på Spotify
  • Ta julebilder til desemberinnlegg til bloggen
  • Dra ut i skogen og lage dørkrans av gran
  • Gjøre ferdig to ferdigstrikka nisseluer. De trenger å få festet trådene, få på seg dusk og ta seg en tur i vaskemaskinen. Nisseluer hører ti i adventstiden
  • Lese boken jeg fikk av ei venninne for mange år siden. Den heter juleskrinet og jeg leser den hvert eneste år.
  • Finne frem julebøker, julefilmer og musikk. Vi lever jo som levninger fra retrotiden og musikken kommer også fra vinyl
  • Dra på teatertur med jobben. Vi skal se boken om Mormonerne. Det gledes

Det var litt av det jeg har planer om å få unna i løpet av denne måneden. Så får vi se da, om vi bare kan konsentrere oss om å bake, lese bøker, se film og ta det med ro i desember.

Nyt kvelden!

Petrine

 

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Det var tidlig å sette opp juletre. Sikkert en blogger som trengte bilder i god tid ;-)
    Men ellers virker det som om vi har blitt ett samfunn som har blitt veldig dårlige på å vente.

  2. Der er jeg enig med deg! Vi har også alltid pyntet juletre lillejulaften da vi vokste opp.
    Her pyntes det litt før annhver jul, da vi alltid har en mini feiring når D feirer julaften med sin pappa. Jeg elsker julen og storkoser meg med forberede til jul – men jeg begynner IKKE så tidlig likevel altså! Det får da være grenser :)
    Ha en strålende dag!

  3. Advent er ventetid. Jeg kan gjerne pynte treet før, men vi er tross alt ikke langt uti november? Liker ikke pynting nå, men jeg liker veldig dine planer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.