Å bake gode horn

knopper i blomsterbeddet

Det er så vakkert ute. Våren er i ferd med å forvandle naturen til lysegrønn og frodig. Jeg digger når knopper dukker opp etter det vintergrå og i dag har vi plantet frø med tanke på sommeren, Petrus og jeg. Til lunsj har vi spist horn, med ost og skinke De er enkle og supergode. Jeg fikk oppskriften av ei venninne og jeg har enda til gode å ikke få de til

gjærdeig til heving

Oppskriften er som følger

2 pakker gjær
2 egg
0.5 liter melk
1 ss smeltet smør
1 kilo hvetemel

Mål opp og bland det tørre.

Lunk melken til fingervarmt
Rør ut egg og melk
Bland alt sammen og la kjøkkenmaskinen elte i vei.

Horn til heving

Del deigen i fire, og kjevle ut leiver som du deler opp i trekanter.
Legg på det du ønsker å fylle hornene med og rull sammen. Jeg brukte som sagt ost og skinke
La de stå til heving på brettet

Steking av horn 2

Stek i    5 – 10   minutter på 225 grader. Jeg pleier å nede på omtrent 8 minutter

Ferdigstekt horn

 

Lykke til, – og kos dere!
Det gjør vi i gråværet i dag: Petrus er nemlig hjemme fra barnehagen og jeg har fridagen min. Vi koser oss. Jeg har planer om å treffe noen venninner i kveld og håper at vi får lagt puslespillet slik at jeg får det til. Det er jo noe med det å ha barn, – ting må gå opp.

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Håper du har hatt en fin kveld med venninner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *