Selvpleie på søndag – 10 tips

Jeg har noen dager i ro, – så mens resten av gjengen er opptatt av hockey og andre aktiviteter så sitter jeg med mitt mikrokontor i sofaen. Det består at et serveringsbrett med ben, noen notatbøker, høretelefoner, tusjer, lydbok, strikketøy, pc og en kopp kaffe. Jeg liker alle disse tingene, – og min hang etter penner og fine kladdebøker henger igjen fra jeg var liten. Jeg bare elsket å få brevpost, penner, tusjer og fine kladdebøker i gave. Noen av bøkene har jeg enda, med dikt eller viktige ord. I en av de notatbøkene har jeg notert hva man kan gjøre for å ta vare på seg selv, – om du vil noen annet enn å stable deg opp i sofaen, som meg.

Det var det jeg tenkte at jeg skulle skrive om i dag ! Her kommer tipsene:

Skriv to do liste og se over uka som kommer
Ja, det høres kanskje kjedelig ut at man skal starte med å ha fokus over det som ikke skjer her og nå, men når jeg slapper av så kan jeg komme på så mye jeg må huske på. Når jeg gjør det, så flytter jeg fokus til det jeg skal senere, prøver å notere det ned og den tiden jeg har satt av til meg selv, renner bort i sand. Derfor bruker jeg omtrent fem minutter på å lage denne oversikten.

Rydde På samme måte som punktet over kan rot være med på å forstyrre hva jeg har lyst til å bruke tid på. Så når jeg har tid alene så setter jeg ofte på nedtelling og bruker noen minutter på å få unna det som kan ta bort fokus fra meg og min tid. Når klokka plinger så er jeg ferdig, og tro meg, det er mye du får gjort på et kvarter.

Lese en bok Fra jeg var ganske liten så har jeg slukt bøker. Det har vært min greie, og er heldigvis igjen. Men, siden jeg liker å strikke også, så er kombinasjonen med strikketøy en god vinner hos meg. Det har gått mye i krim, men jeg liker definitivt andre bøker også.

Gå en tur og spis gjerne maten ute. Jeg vet ingen steder en svett brødskive smaker så godt som ute. Det er ikke å forakte med fisk og grønnsaker i aliminiumsfolie, med fylte tortillalefser, pølser, ostesmørbrød eller andre ting på bålet heller. Mat smaker godt ute.
Å gå en liten tur i naturen er også godt. Den behøver ikke være lang, men når jeg er ute så tømmer jeg hodet. Et annet alternativ er å gå tur sammen med en venn eller tre, – en hyggelig måte å få litt mosjon på.

Bruk tiden på en kreativ aktivitet. Det er mange ting jeg tenker at jeg har lyst til, og på søndag så kan jeg plotte inn litt tid til det. For meg er kombinasjonen kamera og natur en innertier, – og det å rable i dagbøkene mine. Jeg kan skrive litt om det har vært,  det som jeg drømmer om, målene mine, tegne og lime inn bilder . Det er in tankeflukt. For andre kan det være å male, bruke fargebøker, snekre, sy eller helt andre ting. Det viktige er å gripe muligheten når du har den. Jeg tror at man blir mer fornøyd om man får holde på noe som man trives med. Ikke bare på søndager.

Lag deg en lat dag i sengen. Stå opp, dusj, lag en stor kanne med te, litt frokost og krabb tilbake til sengen. Se film, les eller sov. En gang i blant er det lov å gjøre absolutt ingen ting, og kanskje det faktisk er helt nødvendig.

Tren! Stikk motsatt av forrige punkt så kan du bruke litt tid av søndagen til trening. Det er deilig å starte dagen med en økt, for så å ha resten av dagen fri til det du har lyst til :

Bruk tid med folka dine . I en travel uke så kan tid bli mangelvare, så når helgen kommer er det kjekt med tid sammen med de du bryr deg om. Til syvende og sist er det viktigste å være med de som også er glade for du finnes.

Legg deg selv til ladning. Det finnes mange måter å hente seg inn på, og for å slappe totalt av, så er yoga, et bad,  en avspenningsøvelse eller å legge meg ned for å høre på alt i et musikkstykke tingen. I starten kommer det mange tanker og etter hvert så blir jeg tom i hodet. Det finnes mange apper og klipp på youtube både med tanke på autogen trening, yoga øvelser og for å ikke snakke om avspenningsmusikk

Gå på kafe,  kino og på andre steder hvor du får påfyll. Noen ganger så er det å være sosial eller på et annet sted som teller. Be med deg venner, gå alene og for all del, – gjør det du har lyst til.

Uansett hva du fyller dagen med, så kos deg, – og si ja til noe du liker !

Ha en kos søndag!

Petrine

 

 

 

 

 

 

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Mange herlige tips du kommer med her. Jeg liker også å skrable litt :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.