Hvordan jeg angriper det jeg burde…

 

vasser i vannet

God formiddag!
Akkurat nå sitter jeg med Mac-en, en kaffe, noen bøker, noen tusj og lyst til å gjøre en hel haug annet enn det jeg skal. Det er et fenomen som inntrer når jeg må konsentrere meg over tid, – jeg er en kløpper på å finne på mye annet jeg skulle gjort. Det er plutselig viktig å kjøpe garn, strikke tre omganger på genseren til Petrus, ta bilder til mange ferdigskrevene innlegg på bloggen, stryke lommetørkler og gå på vannet. Jeg har hørt at det er helt normalt å utsette ting man skal til fordel for andre ting, og da også ting som ikke er så lystbetonte. Det kalles prokrastinering,- og er et kjent fenomen for flere enn meg.
Dette er ikke en lidelse, men kan bli et problem for mange. Har man plutselig 500 ting man skulle gjort, så blir det selvfølgelig vanskelig å ta det igjen.

Det å skrive denne lille hilsenen i full fart er også en del av fenomenet, – jeg får finne et bilde og sette meg til bøkene. Selv om konsentrasjonen må plukkes opp i ny og ne, så skal jeg være sensor for elevene mine i morgen. De fortjener at jeg åpner bøkene. Må bare gjøre et par ting til først!

Ha en glad dag , – med eller uten utsettelser.
Petrine :D

#prokrastinering


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg kjenner til det der…. og de dagene hvor man nesten leter etter oppgaver! Jeg har begge sider inni meg. FOrvirrende!

    • He, he, ja jeg trenger også noe å gjøre, om ikke blir jeg angrepet av kjedsomhet. Og, slik jeg har hatt det og har det helsemessig så forsøker jeg å ikke komme til det punktet hvor jeg utsetter alt for mye. Det er den balansen, årets ord, jeg leter etter :D

  2. En fin dag ønskes deg :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.