Smått og godt

></a>Marsipan i lange baner

 

I den Petrinske heim er vi ikke i rute, – eller det er nettopp det vi er. For her er det handling, pakking, baking, vasking og gaveutdeling igjen. Helt innenfor normalen en drøy uke før julaften. Vi kommer nok ikke til å bake de 7 slagene, men jeg skulle gjerne hatt et krumkakejern, for akkurat tynne, sprø og rullede kaker er blant favorittene mine. Det, –  og godter.

Vi skal i alle fall lage marsipan:
500 gram skoldede mandler males på mandelkvern og blandes med 500 gram melis. Dette blandes med 1 pisket eggehvitte og 1 ts trangant ( bindemiddel – kan sløyfes). Når marsipanen er ferdig kan du forme den til figurer. Det er dekorativt og godt å duppe de i den oppvarmede sjokoladen. Og til de voksne kan man jo duppe figurene i Tia Maria eller Congnac før sjokoladen.

oerokuler

På jobben har vi lagd Oreokuler.
Til det brukte vi:
1 pakke oreokjeks
200 gram naturell ost ( philadelfia)

Vi knuste kjeksen i en pose og det ble blandet med osten. Massen formet vi til kuler før vi dyppet dem i 150 gram kokosjokolade som var smeltet i vannbad. Det ble litt tykk masse og holdt ikke til alle kulene, så jeg anbefaler dere å blande sjokoladen med litt delfiafett. Vi puttet kakene i små konfektformer og pyntet de med kakepynt. Sett over kaffen, det smaker mektig godt!

Er det noe julegodt dere bare må ha i hus?

Petrine :)


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.