Barnehageoppskrift på pepperkaker….

pepperkaker

Det er ingen aktivitet som topper pepperkakebaking i adventstiden. Det er ganske merkelig i grunnen fordi det tar en evighet å kjevle ut, det er et tidsløp med klokken for å ikke brenne dem og man går lei lenge før deigen er oppbrukt.

Baking av pepperkaker og krumkaker er must i desember, men som jeg egentlig synes er litt tidkrevende. Jeg er ikke av dem som automatisk mediterer når man sysselsettes med ting over tid, disse kakesortene får meg ikke automatisk over i flytsonen, for å si det sånn. Men det hører tradisjonen til og de MÅ opprettholdes.

Sper man på med litt musikk så smaker det enda mer tradisjon….

pepperkakedame og pepperkakemann

Kakene man lager på hjemmebane blir ofte gode da, men når det gjelder pepperkaker er det vel så viktig at deigen er lett å arbeie med. Spesielt om du skal bake sammen med barn. Derfor bruker jeg en barnehageoppskrift som pleier å være god å arbeide med, den deler seg ikke og blir ikke for løs: og følgende oppskrift har vi hatt hell med i flere år:
8 ss sukker
200 gram sirup
1 dl melk (vi bruker laktosefri)

Dette skal kokes opp slik at alt blandes og blir en flytende masse.
Deretter skal du tilsette 120 gram smør.
Dette røres sammen før du blander i alt det tørre:
5 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts natron
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær

Bland sammen og sett det i kjøleskpet til neste dag. Det har pleid å være vellykket!

Ha en kjekk innspurt mot desember med eller uten pepperkaker….

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.