Luke 2: Deilige, seige, myke karameller

 

Hei, husker dere at jeg på den gamle bloggen la ut en oppskrift på karameller? Jeg lagde flere vendinger for et par år siden, –  fordi vi spiste opp mange, mange,  – alle før jul.  De som smakte på de ønsket seg også til jul, og derfor ble det kokt en masse også til julegaver. og alt ble spist opp. I fjor laget jeg brente mandler med mindre hell, – det gikk ikke unna som varmt hvetebrød for å si det sånn. Derfor er jeg tilbake til å lage karamellene i år igjen. Først som en smak, deretter som julegodter til oss og kanskje noen venner .

karameller kokes

3 dl fløte
250 gram sukker
60 gram smør
100 gram sirup

Ha alle ingrediensene i en kjele
Massen skal koke til den har fått mørk farge og er glatt (15-45 avhengig av størrelse på kjele)
For å finne ut om karamellene er ferdige, ta et glass vann og drypp en dråpe karamellmasse i glasset.
Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt. Ved bruk av termometeret så kok til ca 120 grader.
Den ferdige massen heller utover smurt bakeplate/silikonmatte og skjæres før den er stivnet helt.

 

karamellmasse

Pakk bitene inn i cellofan eller bakepapir.
NYT!

Lykke til, de smaker fortreffelig !

Petrine


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.