Å bake gode horn
Det er så vakkert ute. Våren er i ferd med å forvandle naturen til lysegrønn og frodig. Jeg digger når knopper dukker opp etter det vintergrå og i dag har vi plantet frø med tanke på sommeren, Petrus og jeg. Til lunsj har vi spist horn, med ost og skinke De er enkle og supergode. Jeg fikk oppskriften av ei venninne og jeg har enda til gode å ikke få de til
Oppskriften er som følger
2 pakker gjær
2 egg
0.5 liter melk
1 ss smeltet smør
1 kilo hvetemel
Mål opp og bland det tørre.
Lunk melken til fingervarmt
Rør ut egg og melk
Bland alt sammen og la kjøkkenmaskinen elte i vei.
Del deigen i fire, og kjevle ut leiver som du deler opp i trekanter.
Legg på det du ønsker å fylle hornene med og rull sammen. Jeg brukte som sagt ost og skinke
La de stå til heving på brettet
Stek i 5 – 10 minutter på 225 grader. Jeg pleier å nede på omtrent 8 minutter
Lykke til, – og kos dere!
Det gjør vi i gråværet i dag: Petrus er nemlig hjemme fra barnehagen og jeg har fridagen min. Vi koser oss. Jeg har planer om å treffe noen venninner i kveld og håper at vi får lagt puslespillet slik at jeg får det til. Det er jo noe med det å ha barn, – ting må gå opp.
Petrine
Du liker kanskje også å lese dette
Et lite comeback
06 juni, 2024
Tanker om bloggen
21 februar, 2021
Tanker, frustrasjon og demostrasjon
10 juni, 2020
Kommentarer
Legg igjen en kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Håper du har hatt en fin kveld med venninner!