I sentrum står et menneske, – møt de rundt deg med respekt

 

I sentrum står et menneske

Her en dag så leste jeg en oppdatering på Facebook som jeg ble gående å fundere over. Det var en varm og god dame som spurte oss om hvilke ord eller setninger som var viktige for oss. Jeg ble å fundere over det, – og kom til at jeg kunne gå god for visjonen til den organisasjonen jeg jobber under, Blå kors. Den er følgende:

«I sentrum står et menneske!»

For meg så betyr det at alle har muligheter, alle har sin egen historie, alle er verdifulle, alle skal møtes som den de er og vi sjal hjelpe til så skal det være ut fra deres ønsker og behov og ikke ut fra våre. Jeg har tro på at møter skaper relasjoner og at relasjonene kan skape veien på et vis. Det var viktige erkjennelser for meg selv, – jeg heier på realsjoner og tror på enkeltmennesker. Det er godt .

Som sagt jeg jobber på en arbeidsplass hvor jeg møter flott ungdom. De unge som skaffer seg en utdannelse før de farter videre i verden. For det er det de gjør, skaffer seg kompetanse som vil komme de til gode i fremtiden. De får jobb og de får forhåpentlig det livet de ønsker seg.

Har du et ord eller en setning som er viktig for deg? Har du lyst til å dele?

Petrine

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Når du er på vei til å gi opp, husk hvorfor du startet.

  2. Som Anja sier: signerer den! #respekt!

  3. Lev livet akkurat HER akkurat Nå!
    Det er fordi man ikke vet hva fremtiden bringer, og den kan tidvis bringe mye faenskap. Om man lever i nuet og ikke bekymrer seg for fremtiden eller henger seg opp i fortiden, så tror jeg man finner en bedre balanse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.