Om å lytte til podcast og komme seg ut…

 

Hei,
det er en stille morgen her i det Petrinskehjem. Jeg er sammenkrøllet i sofaen, det er nytrukket kaffe i koppen og på øret har jeg «Att Resepodden«. I dag så hører jeg på en episode hvor det er snakk om en aktiv ferie. Og for meg som har vokst opp med at påskeferien var synonymt med snø og fjell, så var påske en aktiv ferie. Silkeføre, skare eller råtten snø, – alt var lite normalt som solkrem og blå himmel, . Jeg husker nemlig ikke annet enn pent vær og solbrune ansikt, – og litt sørpete veier om påsken var sen. Så her sitter jeg med et romantisk forhold til påske, til fjellet, til sol, til spillekvelder og til opplevelser,  – og det sitter i kroppen at jeg burde være et annet sted. På fjellet! Jeg føler at jeg kompanserer litt ved å putte inpirasjon om opplevelser inn i øret.

Jeg lytter og kjenner at jeg har lyst til å dra til ut og oppleve verden, – ( til tross for at jeg tenker at en nyhets- detox er på sin plass,  for om det er det som man retter oppmerksomhet til er det man får så ligger vi dårlig an) Jeg får lyst til å ta en løpetur i Central Park, jeg vil vandre i fjellet, jeg vil spise kveldsmaten i solnedgangen, jeg vil til Åre for å se hvor Ronja Røverdatter ble spilt inn og gå på truger over vannet og jeg vil aller mest våkne opp av dvalen min og komme meg ut.

Mens jeg lytter så får meg en liten vekker.

Jeg har mange ganger uttalt meg om barn og bevegelse, – blant annet her  da jeg kokte over i forbindelse med at vi fikk en flott lekeplass i byen vår. Likevel fikk jeg meg en vekker i dag, – jeg er jo en av de som synes barn sitter for mye stille i løpet av en dag, –  og ble litt ekstra årvåken da de fortalte at barn beveget seg aller minst i den tide hvor de er sammen med foreldrene sine.

SÅ nå har vi i alle fall et mål for dagen, – vi må komme oss ut for å lufte hodet, hund og barn.
Gjerne på et sted med ujevnt terreng. Da får vi brukt litt flere av kroppens muskler

Har du planer om gode oplevelser i dag?

Petrine :D


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg skal trene og spille spill med min yngste datter!

  2. Kjenner meg igjen i å ønske å våkne av dvalen og komme meg ut. Etter påske har jeg tenkt å gjøre som deg å gå tur hver dag (her burde jeg selvsagt ha ristet meg ut av dvalen og begynt nå, men jeg har tusen gode unnskyldninger for å vente…).

    Det var en interessant påstand at barn er minst aktive samme med sine foreldre. Tro hva det skyldes? På skole og barnehage har de ikke tilgang til slikt, det er kanskje en påvirker? Ser i alle fall at guttene her og vennene deres er i overkant glad i skjermen.
    En annen ting er kanskje at vi voksne er så slitne at vi ønsker at barna skal være rolige og leke rolig? Veldig mange er slitne og føler de trenger helga for å ta seg inn? Dessuten, det er bare halvveis gøy å trekke med seg unger som ikke vil gå på tur ut. Heldigvis snur det som regel underveis når den første «start-slitenheten» gir seg, men jeg kjenner av og til at jeg synes det blir veldig tiltak da.

  3. .. jeg skal gjøre minst mulig, liggende i vater på sofaen ? nå sover smart hele miniklanen også. God påske til dere, Nann Karin! Håper alt står bra til! Hils!
    Påskeklem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.