En høstliste

 

blander og hagebenk petrusogpetrine.no

Denne listen fant jeg på en annen blogg, og jeg bare låner spørsmålene :)

Hva er det beste med høsten?

Det aller, aller beste med høsten er de fine fargene, bladene som knaser under føttene og den klare luften. Det er også deilig å pakke seg inn i tykke ullgensere, varme ull sokker og krabbe opp i sofaen med et strikketøy eller en bok, eller komme seg ut i naturen

Hva kommer du til å spise?

Jeg kommer nok til å spise fårikål og en suppe laget av årets grønnsaker. Akkurat nå har jeg lyst på litt varmede og gode gryteretter, – som gjerne kan langtidskokes i ovnene mens vi er på tur.

Hva kommer du til å drikke?

Chai – te er alltid godt, – i alle fall om jeg har hatt litt fersk ingefør og en kanelstang i tevannet. Det forsterker de kryddersmakene som jeg er så glad i.

Hva kommer til å bli ditt meste anvende plagg i høst?

Jeg er glad i  ulljakker.  De passer til både skjørt og bukser.
Akkurat nå leker eg med tanken om å strikke meg en i høstfarger, – men så er det slik at jeg har en avtale med meg selv om å strikke opp garnet jeg har før jeg går til anskaffelse av nytt.

hagebenk petrusogpetrine.no

Hva kommer du til å lytte til?

Jeg liker rolig musikk, – og svipper innom ferdige spillelister på Spotify. Her i huset så spilles det masse musikk, og noen ganger er det helt innafor, mens andre ganger får tonene ( les: Lydene/pipene/skrikene) meg til å bli aggressiv. Verken mer eller mindre.

Arbeidsplassen min fyller førti år og det arrangeres konsert for elevene. Dit kommer Maria Mohn, Stian Solli og Admiral P, så disse kommer jeg definitivt å lytte til.

Hver dag så lytter jeg enten til en lydbok eller på Nrk P1. Det er hyggelig å bli lest for og jeg liker godt når det foregår til og fra jobb.

Jeg har også oppdaget at podcaster inneholder det meste, – og har hørt ulike sjangere. Kjekt at man kan laste de ned og lytte på de når man har tid og lyst.

Hva leser du ?

Per i dag så hører jeg på krim i bilen, – «Mannen som ikke var morder!» Jeg har vært for å låne bok nummer to på biblioteket. Jeg kjente ikke forfatterene før jeg hørte denne boken, men jeg likte krimmen og ikke minst så likte jeg stemmen som leste.

I papirformat så har jeg også et par prosjekter på gang.
Jeg er i gang med «Barndomshjemmet», har bare lest noen sider, – og når jeg er ferdig med den så står en svensk bok: » Bloggdronninga» for tur.

Hva kommer du til å gjøre i høst?

Jeg kommer til å gå i bursdager. Jeg skal på ulike femtiårslag, det er flere her hjemme som har bursdag, skolen fyller som sagt 40 og i tillegg er det familebursdager. Utover det så skal jeg selvfølgelig fylle hverdagene med jobb og med å følge opp minstemann, jeg skal prøve å omvandle garn til noen plagg og jeg skal gjøre ingen ting. Rett og slett ingenting, gjerne i kombinasjonen badevann, skumbad og spamusikk.

plante i botanske hage PETRUS OG petrine

Hva har opptatt deg i høst?

Jeg har fundert hvordan nettroll oppstår, – og hva som får mennesker til å spy ut eder og galle. Ikke at jeg må til nettet for å finne troll som sprer rundt seg med gruff, men en sak i vært nærmiljø har vokst seg fra en fjær til en hønsegård og utover landegrensene fordi folk ikke setter seg inn i saken og ytrer seg fritt uten filter. Det kan nesten virke som om de som ikke har det bra med seg selv eller livet sitt gjør det beste de kan for å dratt andre ned på samme lave level.

Jeg har også vært opptatt av skolen som system, på hvorfor vi har lekser, hvorfor vi er et av de få land i verden hvor det er og skal være avgjørende for læring og på hvorfor i all verden leken er fjernet fra skolen. Jeg har alltid vært opptatt av det, men etter å ha sett fra barn til borger og etter å ha sett glede og trivsel forsvinne med skolestart så har jeg vurdert det til gangs.

Jeg har også vært opptatt av hva jeg kan bruke restegarn til. Det er jo ikke alt som passer sammen og ikke alt som kan nende i noen plagg. Derfor har jeg lett gjennom pinterest etter strikkeoppskrifter. Er det hnsestrikk vi kaller det når vi bruker opp garn til plagg med masse mønster?

Og i år så har jeg begynt å glede meg til jul. Jeg har bladd i magasiner med juleinspirasjon, tenkt på gaver vi kan lage og kost med meg tanken om peis, rolige dager, pysj og tøfler og fri til å ta en kaffe før frokost. For skal jeg være ærlig så skulle jeg ønske at jeg hadde fleksitid. Tenk å kunne ta det rolig en gang i mellom og ikke alltid måtte ut av døra ved syvtiden for å være tilbake ved 1600 – tiden. Det er deilig med avspassering i ferier, men jeg savner da en gang i mellom å ta kaffen før frokost.

Og hva jeg ønsker meg?
Det hadde vært flott om dere og vi får gode og friske dager, med gode overraskelser. Jeg digger jo overraskelser!!

Ha det kjekt!
Petrine:)


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Jeg elsker høsten!! Deilig årstid med masse stearinlys, fyr i peisen og deilige store og myke ulljakker. I likhet med deg, så digger jeg ulljakker. Et meget deilig plagg, spør du meg! Jeg regner med at vi ses i et 50 årslag om ikke lenge? Det blir moro! Ha en god høstkveld!

  • Ja, høsten er deilig, Linn. I alle fall den vi har hatt i år. Masse sol og klare dager!
   JEg er nok en som liker livet ute, – og som er ekstra glad for klare dager. Gjerne med dugg opp fra Vristerflo på vei til jobb. Det er så trolls og fint det.

 2. Jeg hadde en aldeles perfekt dag på Sotra i går, en slik dag man lever lenge på, med telefonen i flightmode og sansene skjerpet. Jeg føler jeg har hatt minst en langweekend bak meg, egentlig bare etter noen få timer.

  Det ønsker jeg deg, en intenst bra dag som sitter lenge i kroppen.

  God høst, min venn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.