10 ting som er fint med å være gammel mamma

 

Statuer i Vigelandsanlegget Frognerparken Petrus og petrine

jeg er en gammel mamma!

Jeg var jo veldig gammel da Petrus kom til verden, – og mange spør meg hvordan det var og er. Jeg har listet opp ti fine ting, som sikkert ikke er avhengig av alder, men likevel fine

 1. Jeg var ferdig utdannet og hadde jobb, det betyr stabil familieøkonomi, da Petrus ble født.
 2. Jeg har hatt tid til å være bare meg ,- fest, moro, utdannelser, dyrket fritidsinteressene mine, etc
 3. Jeg bekymrer meg ikke for hva andre sier og mener. Jeg var nok mer redd for det tidligere.
 4. Vi kunne velge å være hjemme med Petrus utover permisjonstiden. ( selv om halv barnehageplass og halv inntekt bare tilsier 7200 i kontantstøtte ) Vi har hatt mulighet til å arbeide redusert gjennom årene Petrus gikk i barnehagen. Noe både Petrinemannen og jeg har gjort. Han har tatt det ut i mere ferie, – og jeg arbeidet mindre hver uke.
 5. Jeg har rukket å reise mye, se mye av verden og få en god utdannelse gjennom det.
 6. Pjokken var etterlengtet, – han er bare best! Det var mange klossete uttalelser da jeg ønsket/savnet barn: Blant annet at man ikke kan savne noe man ikke har hatt,-  men vit det man kan sørge over brutte drømmer og over det man ikke har hatt
 7. Jeg har verdens største lykkepille i huset, selv om jeg hadde gitt opp håpet. Og det har jeg i mange år fremover.
 8. Jeg var veldig rastløs og mye på farta da jeg var yngre, nå har jeg ro til at Petrus skal få tid til å leke meg kamerater her hjemme.
 9. Jeg er innom det yngre miljøet gjennom møte med foreldre til andre barn
 10. Sist men absolutt ikke minst, Pjokken himself!! Jeg digger han :)

  Petrine :)

  Jeg har flyttet over et innlegg fra den gamle bloggen, som ble skrevet for noen år siden,- om samme team. Se her


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. men vit det man kan sørge over brutte drømmer og over det man ikke har hatt

  De ordene der, de skal jeg ta med meg inn i helgen…. ståpels-setning!

 2. Du er IkKE gammel! Alderen er bare et tall! deg mener jeg ?

 3. Jeg tror det er flott å bli mamma i moden alder jeg. Og jeg tror barn med «gamle» mødre har det utmerket. Og jeg tror det er flott å bli ung mamma også. Og at barn av unge mødre har det utmerket. Og at det ene ikke er bedre eller værre enn det andre. Nyt pjokken og la han nyte deg, man vet aldri hva morgendagen bringer.

 4. *test*

 5. Er ikke det et veldig rart spørsmål? Altså, man kan gjerne svare på hvordan det er å være mamma, men man kan jo ikke sammenligne hvordan det er å bli mamma som …-åring med hvordan det ville vært om man var 21. En vet bare hvordan det var for seg, resten er gjetting.

  Uansett: En fin liste! Og det der med å ha etablert seg og ha hatt mulighet til å spare penger til å kunne være lengre hjemme med barnet hvis man ønsker det – det er virkelig en stor fordel! Det bør yngr foreldre tenke gjennom, mener jeg.

  Ønsker deg en god uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.