På en dag som denne, – første skoledag

Innskolingsdag

Mamma, hvilken shorts er størst, hvilken er lengst og hvilken er kortest?
Petrus står og roter  i klesskapet.

Han har første skoledag i dag!!

Her er ikke antrekket planlagt ned i minste detalj, her er det ikke lagt frem og det er tilfeldig hvilket kriterie som er for dagen.
I dag vil han har den korteste shortsen, den er blå og valget går raskt. Vi har enda ikke blitt ferdig med skjorte, sko og sokker, men vi kommer nok i havn. I går vandret han rundt i ullsokker, – mens han i dag kan forbli barbent.

Hva vet jeg?

Ikke annet enn at jeg vet at det er en spent gutt som ikke kan knyte skolisser, som skal bli busssjåfør, proff hockey – og fotballsparker i voksen alder som er skolestarter i dag. Han har fotballbanen som det viktigste stedet på skolens område. Han (og jeg) håper at han får tid til å være i farta. Han fordi han har en seksårings armer og ben. De har en tendens til å være overalt og kroppen har behov for og er kronisk i bevegelse fordi muskler og ledd er i rask vekst. Og så skal han jo bli en proff sparker, – og hvor trener man da?

Jeg på min side håper han treffer folk som ser hvorfor yndlingordet hans er «Tulla!», som ser glimtet i øyet og oppfatter hans innspill som skøyeraktige og ikke som «hyss». Jeg vil at han skal få gode relasjoner og trives, for jeg tror at det kombinert med allsidig aktivitet og gode innlæringmetoder er med på å fremme læring. Mer det, enn om man har med penal eller ikke, – for konsentrasjonen og evnen til det handler nok mer om alder og pedagogens evne til allsidighet, enn om man har et penal med en, to, tre, fire eller femten etasjer… Men det er en annen diskusjon… og min begrunnelse er understreket av alle de elevene jeg har snakket med på videregående skole som mener at «drop outen» starter på barneskolen.

Refsnes skole

Gutten i annen etasje sitter og synger, han har en time til skolen starter og han enda ikke fått på seg klær. Men, vi kommer i havn…

med kort shorts, med en skjorte og kanskje sokker på..

Er det bare jeg som er opptatt av andre ting enn klær på en dag som denne, –

…. på første skoledag

Petrine :)

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Klær spiller ingen trille. Ikke pennal heller. Men menneskene under sekken, hodet under luggen, hjertet bak t-skjorta. Det er det som betyr noe.

    Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.