Tirsdagstips: Ullsokker på utsiden av skoene

I dag har jeg tenkt til å komme med et tips til dere, – ullsokker på utsiden av skoene er supersmart.

Da jeg skulle til Lillehammer for å se på OL så kom pappa med et par store ullsokker til meg. Jeg trodde det hadde rablet for mannen, fordi de var i str 43 og ikke str 37. Men, neida, han hadde kjøpt de vel vitende om at de var alt for store til mine føtter. Han ville at jeg skulle tre de utenfor skoene mine. Han fortalte at det gjorde de da han jobbet i skogen da han bodde på Hedmarken.

Jeg dro til Lillehammer
Jeg dro ullsokkene på utsiden av støvlettene
Jeg var varm på bena, – faktisk god og varm , hele tiden

Da jeg kom ned i sentrum på kveldingen så tok jeg de av og jeg kan frtelle dere at jeg ble overrasket over hvor mye kaldere det oppleves umiddelbart.

Dette tipset har jeg brukt på turer med barn og unge i ettertid. Det er ikke alltid at man har kledd seg godt nok, og da er et par ullsokker redningen. Igjen og igjen

Når jeg først er inne på tispet om ullsokker på utsiden av skoene, så kan jeg fortelle at det er et godt alternativ til brodder for små barn. Ullsokker sklir ikke på isen, og barna kan bevege seg mye tryggere på isete underlag enn om de ikke har sokker på.

Dagens tips er at om man trer et par ullsokker på utsiden av skoene. Både for å holde på varmen når man er ute på kalde dager og for å holde seg på bena for små mennesker på isete underlag. Men, varkso her, – ullsokker inne i glatte trapper har motsatt effekt. De trenger antiskli for å være trygt.

Har du noen vinterlige tips å dele, så legg det gjerne igjen under her eller på facebooksiden :D

Petrine

Og om du er en god strikker så samler Frelsesarmeen inn ullsokker til de som trenger det. De sendes til :

Frelsesarmeen
Postboks 6866
St Olavs plass

0130 Oslo

 

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg leste akkurat en artikkel om dette, må ha vært i «vår» avis?
    Smart! Hadde jeg aldri tenkt på!

  2. Det har ikke jeg lest… men kom på det da jeg lette etter ullsokker her en dag. Fant noen jeg hadde strikket til pappa. Store og gode ?

  3. Dette hadde jeg ikke hørt om!!! Jeg fryser jo alltid på beina, men jeg hadde vel slitt ut dem ganske fort!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.