Jeg har fått igjen på skatten..

Skattemeldingen sa at jeg kom til å få tilbake penger. Omtrent nok til å ta en lunsj ute! Jeg er glad for at jeg ikke kom i minus, – men jeg er en av de som er glad for at vi bor i et land hvor vi betaler skatt. Godene blir fordelt, – og jeg opplever at vi blir ivaretatt. Jeg har kopiert facebookstatusen til Tarjei Jensen Beck. Han ble skutt på Utøya og har lagt ut en status hvor ting blir satt i perspektiv.

«Fikk igjen på skatten sa du? Jeg har også fått igjen på skatten.
I 2011 ble jeg skutt på Utøya. Det resulterte i 20-talls operasjoner, fysioterapi og hjelp fra psykolog. Aldri har jeg tenkt at jeg ikke har kunnet tatt i mot behandling som følge av at jeg skulle måtte ta opp lån eller gå personlig konkurs.
I dag befinner jeg meg på rehabilitering på Sunnaas sykehus for smertene i kneet som følge av skaden. Det er finansiert av skatt og fellesskapets penger. Jeg skal også opereres videre fordi kneet ikke er helt bra enda. Finansiert av fellesskapets penger. Når livgrunnen rundt meg har revnet og man har falt har fellesskapet stilt opp og hjulpet meg opp igjen av ett helsevesen i verdensklasse.
Så jeg har også fått igjen på skatten. Fått hjelp til å overleve, leve og til å fortsatt kunne le. Fått hjelp til å se at livet har gleden og lyset som mål; ikke tristhet og mørke. Uten å måtte ofre en eneste tanke på at det skulle måtte gå stort utover lommeboka. Jeg har fått igjen på skatten.»

Petrine :D


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Veldig sant!!!!

  Jeg fikk baksmell i fjor og gneldret sikkert litt i skjegget, men fikk beskjed (med smil) at jeg fikk se på det som en egenandel da jeg ble hentet med luftambulansen. Han hadde jo så rett!

  • Det kjedelige med baksmell, om man ikke vet om det, er at man må ut med ekstra penger. Derfor er det deilig å komme omtrent i null, slik jeg gjorde i år. Det betyr at jeg har fått utbetalt det jeg skal hver måned og at jeg ikke burde lete opp en pott med penger. Så jeg forstår at man grynter i skjegget, men jeg er glad for hver krone jeg betaler… jeg er glad for godene

 2. Sant, så sant!
  Jeg leste innlegget på FB selv og merket at det rørte meg. Jeg betaler også gladelig skatt, og har vært veldig takknemlig det siste året for at Markus (og vi) har blitt så godt ivaretatt på Riksen. Som faktisk var hjemmet vårt i mange uker. Uten at det kostet oss noen ting.

  Virkelig ord til ettertanke!
  Ha en fin dag!

  • Ja, Linn, hadde du bodd I Usa så kunne konsekvensene blitt enda mer brutale, – om det er mulig, for der er det jo mange som mister hus og hjem i forbindelse med sykdom. Og det er jo mer enn tragisk, for sykdom er trist nok i seg selv. Vi er heldige i Norge <3

 3. […] Skattemeldingen sa at jeg kom til å få tilbake penger. Omtrent nok til å ta en lunsj ute! Jeg er glad for at jeg ikke kom i minus, – men jeg er en av de som er glad for at vi bor i et land hvor vi betaler skatt. Godene blir fordelt, – og jeg opplever at vi blir ivaretatt. Kilde: Jeg har fått igjen på skatten.. – Petrus og Petrine […]

 4. Hører mange sier «det er mine skattepenger du bruker» når de er uenige i bruken av fellesskapets penger. Jeg tenker at jeg betaler såpass lite at jeg kan bestemme selv hva mine penger går til – eller i alle fall late som. ? I år går skattepengene mine til dagpenger til permitterte.

  Er veldig glad vi bor i et land som tar vare på oss! (Men hvorfor mannen alltid får baksmell og jeg får igjen og vi selv må flytte på fradrag, det er en gåte. Hadde det ikke vært bedre å trekke fra hans restskatt fra min tilgode før utbetaling?)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.