Ingen vet hvor haren hopper, – glimt fra vinterferien

Jeg har alltid hørt at ingen vet hvor haren hopper og uttrykket reddhare.
Ordet hare betyr faktisk engstelig, uten at det er påvist at de mer mer redde enn andre dyr.
De er derimot årvåkne og nattaktive, noe som gjør at vi kanskje ikke ser de så ofte?


I vinterferien så forsøkte vi å se noen hoppende dyr, men uten hell. Rundt om på hele fjellet var det nemlig mye spor. Vi bestemte oss for å følge noen av de og vi fant et tre som de hadde sovet under. Det var tre stykker som hadde vært under samme busk, da sikkert på dagen. De er nemlig mest aktive om natten, noe vi konkluderte med var smart, siden vi så en ørn seile over oss. Petrus håpet nemlig på at ørnen sov om natten, akkurat som oss.

Vi måtte lese oss litt opp på harer. Jeg visste allerede at de fikk hvit vinterpels med svarte dusker på ørene. Det jeg derimot ikke visste var at den om dagen spiser sin egen bæsj for å overleve. Så da ligger den i le et sted og koser seg med dagmøkka si, som er produsert i blindtarmen og kommer ut myk. Litt spesielt, men den er avhengig av det for å få nok næring. (forking.no)

Under lesingen så fant jeg også ut hvorfor man bruker begrepet hare på de som motiverer løpere fremover i løp, – en hare kan nemlig komme opp i fart på 70 – 80 kilometer i timen om den er på flukt. Det er seriøst raskt!

Her blir Petrine foreviget

Det var dagens lille lekse om harer :) Og om at man kan lære masse selv om man har ferie. Men, da kommer det gjerne mer spontant og ut fra egen nysgjerrighet. Ha glade dager.

Petrine :D


Kommentarer

 1. Så deilig med vinterferie på fjellet og masse snø! Vi har ikke akkurat vært bortskjemte med snø her hjemme i vinter, vi var å akte bak skihytter i helgen, på kunstsnø! Det blir lissom ikke helt det samme ❄️

  • Ja, snø er deilig! og i alle fall her hvor det var flott skiløyper og mulighet til lek hele dagen. Det er jo så gøy ( og rent) Vi får somle oss i gang med hyttebyggingen, men jeg har jo lavt energinivå, – og å starte byggeprosess krever jo klare og lure valg :)
   Så kanskje vinteren er enda nærmere neste år :D
   Vi skulle ta en prat vi :)

 2. Du er så flink til å fange øyeblikkene, jeg tar meg i å studere bildene dine…. du har virkelig talent!

  • Der jeg er i livet nå, så er det øyeblikk som må fanges. Og da kommer skryt litt godt med, – på bildene, som jeg fikk kritikk for da jeg ble vurdert av Nrk P3 . Kanskje jeg skal tipse de om at jeg har blitt bedre :) Følg linken til overskriften ung, gjennomsnittlig mann vurderer mammablogg om du vil se at jeg faktisk er helt på ville veier med bloggens bilder :D men de har alltid vært mine da :D

   http://p3.no/dokumentar/fra-pop-til-pupp/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.