Hvilke innlegg jeg liker å lese og hvilke jeg ikke gidder å lese

kveldshimmel på Refsnes

Hvilke innlegg jeg hopper over:

Jeg leser definitivt ikke innlegg med riktig kosthold. Om jeg går inn på de mest populære innleggene på blogglovin, – så har de innhold som handler om akkurat om sunn og fornuftig mat eller trening. Jeg tror på trening, jeg tror på sunn mat, men jeg er så naiv at jeg tror at vi lever akkurat passe sunt. Og gidder ikke å bli fiksert på akkurat disse temaene. Jeg tror nemlig at det ikke er sunt, for man kan bli hektet på ting som skal være naturlig i livet vårt. Man, kan få et forvrengt syn på det som er primærbehov for oss, – ikke bra!

Jeg hopper også gladelig over de innleggene som blir skrevet av psyke mennesker. Det vil si at jeg kan lese informative innlegg, som kan gi meg informasjon som kan være til hjelp i møte med mennesker som ikke har det så greit, men jeg liker ikke de som jeg leser og jeg tenker at den som har skrevet dette har det ikke greit. Jeg vil ikke lese de hvor jeg tenker at forfatteren burde ha hjelp i stedet for å blottlegge seg for Gud og hvermann. Nå kan det kanskje virke som om jeg ikke har respekt for de som har ustabile dager, men det er akkurat det jeg har: Jeg har respekt for både sykdommen og for de som har den, like mye som barna deres, foreldrene og alle som blir berørt av sykdommen. Men, jeg ønsker et filter. Fordi jeg tror det kan verne den det gjelder og på sikt være til hjelp.

Hvilke innlegg jeg liker å lese:

 

De innlegg jeg liker er de som klarer å engasjere meg, selv om jeg ikke er enig. Jeg liker innlegg om holdninger, jeg liker innlegg om oppdragelse, jeg liker innlegg om oppvekst, jeg liker de som følelsesmessig rører meg, jeg liker de med vakre bilder, med inspirasjon og med ro.

Jeg liker de innleggene som får meg til å bli glad. Noen er gode til å fortelle morsomme historier, som for eksempel historiene om Bønna. De er på en måte gjenkjennende, samtidig som det er villere enn villest.

Og jeg liker innlegg som lærer meg noe, og derfor har jeg i det siste funnet noen svenske blogger, som Jonna Jinton, Nevnarien   og  Made by Mary. De er ofte gode på fotografering, – og jeg nyter at de både formidler fotokompetanse og vakre bilder. Her på hjemmebane så er jeg glad i å titte innom de bloggene jeg kjenner til, de jeg må se hvordan det går med, de jeg føler at jeg er på besøk hos også videre…

Om dere ser øverst på siden min, så ser dere noen av de jeg er innom ved å trykke på bloggene i nettverket der oppe. I tillegg så kan dere ta titten i bloggrollen, men de fleste stikker jeg innom via bloglovin.. Der er det så kjekt organisert for meg.

 

Hvilke blogginnlegg liker du å lese?

Petrine :)


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Jeg veksler veldig. I perioder orker jeg ikke de enkle, fjasete innleggene, mens andre ganger orker jeg ikke de forklarende, samfunnsdebatterende, saklige.. ja, jeg er vanskelig!

  I en og samme blogg liker jeg variasjon, men forventer ikke at bloggeren varierer. Det er mitt ansvar, tenker jeg, det å variere hva og hvor jeg leser.

  Så gøy at du ville skrive om dette! Jeg limte lenke til innlegget ditt som kommentar til innlegget mitt, så blir det en fin samling der.

  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

 2. Jeg styrer lett unna trening, kosthold, mote og sminke-blogger. Det er så langt unna hva jeg er opptatt av at hjelp ? Jeg liker å lese personlige blogger, hvor bloggeren deler og jeg føler jeg blir kjent med vedkommende. Da får bloggen en mening, for min del. Selsavgt leser jeg bloggene til Inspira ?

  • Jeg leser også de som jeg føler at jeg blir kjent med :) – og er vel rett og slett ikke innom temaet sminke jeg heler :) Det gir meg jo bare en god porsjon med eksem :) Så hvorfor lese om det da :)

 3. Hva tenker du på når du skriver «psyke» mennesker? Jeg opplever at dette er en degraderende klassifisering av mennesker. De fleste vil ila livet oppleve kriser og sorg som vil sette varige spor, noen vil reagere sterkere enn andre fordi vi alle er ulike, og vil reagere ulikt ifht hvilken livssituasjon man er i, og hvordan man håndterer denne.

  Det finnes mennesker som har psykiatriske diagnoser og som er under behandling, både med psykofarmaka og med hjelp av psykiatriens andre hjelpemidler; feks terapi. Skal disse menneskene ikke få uttrykke seg i sine personlige blogger? Du skriver ikke dette, men du skriver at «de burde ha hjelp, istedet for å blottlegge seg for Gud og hvermann» og at » du ønsker ett filter,fordi du tror at det kan verne den det gjelder».

  Her blir du veldig personlig og unyansert. Du eller jeg kan ikke vite om vedkommende skriver ALT om sin egen historie, om vedkommende mottar behandling(psykofarmaka eller/og terapi), og vi har ingen anelse om vedkommendes motiver til å publisere deres egen historie. En teori kan være at dette er en form for selvterapi, en annen kan være at dette er ett ledd i terapien som er igangsatt av en psykiater/psykolog. En annen teori er at dette er ett menneske som desperat roper om hjelp – som ikke har noen nære relasjoner, og dette er deres eneste ventil for å fortelle noen at de faktisk trenger hjelp. Som du selv nevner så er det morsommere og mer inspirerende å lese om mennesker som er glade og har ett stabilt liv, og dette er sikkert disse «psyke» menneskene smertelig klar over.

  Javel, så er det kanskje ubehagelig lesning for noen. Å lese om noen som sliter fordi de har vondt i hjertet sitt,er ensomme,deprimerte,paranoide osv – det er ikke festlig lesning. Jeg håper bare at de som skriver har noen som tar hånd om dem.

  Hva gjør du hvis noen skriver eller ringer til deg; en venn som høres ut som en av disse «psyke» som du skriver om?
  Ber du dem om å ikke blottlegge seg, at du trenger ett filter? Jeg tror ikke det. Du virker som en solid person, en som står støtt. En som genuint vil hjelpe.

  Jeg ble bare støtt og forbannet over en generalisering av såkalte «psyke» mennesker. Det er ikke lenge siden det var dagen for Psykisk Helse her i Norge, og statistikken viser at ca 1 av 3 vil gå igjennom en slags psykisk krise ila livet; hvordan man håndterer dette er opptil enkeltmennesket.

 4. Vet du, jeg mener ikke å degradere noen mennesker og jeg har respekt for de som har det vondt, som har en diagnose og som synes livet er vanskelig.. Men allikvel så synes jeg det er noen innlegg som er mer til skade for de det gjelder enn det jeg tenker er lurt. Jeg har ikke vondt av at andre har det vondt, men jeg har vondt av at det som legges ut kan være vondt verre for de. Så jeg sier ikke at de ikke skal kunne få uttrykke seg, jeg sier at jeg ikke leser de. Kanskje fordi jeg opplever det som ulurt for de det gjelder. Det er min personlige oppfattelse og jeg kan dessverre ikke linke til den type innlegg jeg mener ikke er av det gode.Jeg vil rett og slett ikke det
  . Så sorry om du synes jeg har dårlige holdninger, Jeg står støtt i mine verdier og har holdningene som kommer godt og hjelpende til uttrykk i møte de som trenger meg.

  Jeg synes det er helt greit å snakke med, være støttespiller for og være deltakende i liv hvor man trenger ekstra hjelp og støtte og synes det er stor forskjell på å snakke med noen rundt seg å legge ut alt på nett. Jeg synes det er forskjell på være privat og personlig, – og jeg ønsker ikke å lese de som er mer private enn det jeg liker å lese.Det er jo mitt valg. Jeg putter dermed ikke hodet i sanden og bekytter med selv mot det som er vondt. jeg bare velger å la vær å lese det.

  En ting er å møte det på hjemmebane, på jobb eller i nettverket ellers og en annen er på nett. Og, ja, jeg mener at man bør bruke andre kanaler enn de som sprer alt som en virvelvind ved noen enkle tastetrykk. Og, ja, jeg mener at noen trenger hjelp og burde fått hjelp til å sette på filter. Men, det gjør ikke noe for meg om andre synes det skal være helt andre grenser.. Så unnskyld om jeg støtet deg, men jeg står for mine valg i forhold til hva jeg leser på nett, hvordan jeg møter de som er i krise er noe helt annet..

  Fint du sa fra om at jeg tråkket på dine holdninger, – :) Ha en god kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.