Hvilket land eller by jeg gjerne skulle bodd i?

bali

Det er så mange steder jeg gjerne skulle vært, og det er så mange steder jeg gjerne skulle vært tilbake til. Jeg, har fra jeg var liten , blitt trukket mot nord Norge, – og i sommer da vi var i Tromsø så lekte vi litt med tanken om å bo der et år. Litt for å smake på mørketiden, litt for å leve i «mammas by» og litt fordi det er kjent og ukjent på en og samme gang. Benytter anledningen til å dele noen bilder fra sommerens tur til Tromsø

Tromsø fra sentrum Petrus og Petrine

Tromsø ved kaia

_DSC0861

Utsikt nordover fra Fjellet, Tromsp

LAngs kaia I Tromsø

Mack sin brannstasjon

Jeg trekkes også ut i verden og da jeg var på en av mine turer med ryggsekk så traff jeg en svensk gutt som hadde vært ute å reist lenge: Jeg spurte han om hvor han ville reise tilbake om han fikk en eneste billett. Han svarte New Zealand!!
Nå vet jeg ikke om jeg ville vært der et år, men jeg hadde nok likt å reise dit.

Vi leker med tanken om å reise bort i store deler av sommeren i 2017, og da er Bali en av alternativene vi har vært innom. Men, det ligger jo i Indonesia og er kanskje ikke et av de stedene vi drar med barn? Kanskje vi rett og slett bare blir her hjemme. Men, – jeg kunne tenke meg å leve langsomt som de gjør enkelte steder i verden, men tro meg, lydnivået i Indonesia var mega høyt da vi var der og skulle ferdes på buss. Hjelpes!! Det lå langt utenfor anbefalt desibel det som kom ut av høyttalerene da det ble vist film.

Det fineste landet jeg var i på nittitallet var Vietnam. Det var lite utbygd for turisme, trafikkbildet besto av en trillion sykler uten forståelige regler og landet hadde alt fra torghandel med byttevirksomhet til butikker organisert på spesielle måter, de hadde fjell og vakre strender, by  og land og ja, var nok mitt favoritt land fra en rundttur i Asia. Så hadde jeg fått spørsmålet da, så hadde svaret vært nettopp Vietnam. Men, jeg tipper at utbyggingen for turisme har vært stor, at mine bilder har blitt ødelagt og jeg lar det landet forbli i minnene. Akkurat som jeg kan velge bort en film etter en bok jeg liker, fordi mine bilder ikke skal knuses til noe annet. Jeg vil ta vare på de.

Sant nok, så kunne jeg tenke meg å arbeide på den norske skolen et sted det er varmt også, så jeg klarer jammen ikke bestemme meg. Ser dere, jeg kunne gjerne leve litt i andre steder av verden, men her hjemme blir vi boende her vi bor nå. Her har vi jo naturen, sola, stranda, fin skolevei, venner til Petrus og gode naboer, – mest av det vi ønsker oss.

Hvor ville du bodd for et år? Jeg har ikke snøring …

Petrine :)


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

 1. Island!

  Jeg tror det tar meg minst ett år å utforske det landet litt mer. Jeg elsket lyset, fargene, fjellene, snøen, de varme kildene….. alt!

 2. Har ett vennepar som tok med seg sin lille 6 mnd’s gamle baby til Bali, og var der i 4 mnd. Bali er trygt og rolig for turister – urolighetene når sjelden denne lille øya, de vil for all pris beholde turismen som gir dem mye penger i en ellers trang økonomi. Mammaen i familien fortalte om ekstremt barnevennlige små hotell(du bør nok litt utenfor de største hotellkjedene og bestille fly og hotell/bed&breakfast separat, og ikke en pakketur fra en stor reiseoperatør). Lange,late dager på stranden,middagslur i en hengekøye og lokal mat til en rimelig penge. Lurt å glemme brødskiver og barnemeny , her er alt for alle, men det meste kan nok ordnes!

  Personlig så vil jeg gjerne til Mumbai (Bombay), luktene,menneskene og alt kaoset – det ekstremet skillet fra slum til de store bevoktede husene.
  Ellers så bor jeg gjerne ett år i Haute-Provence(selv etter mange besøk så vil jeg alltid tilbake), Sicilia – en liten villa i en fiskerlandsby. Bare meg og en Vespa. Ja, jeg har også vært mange ganger på Sicilia før, men jeg blir aldri ferdig.
  Kenya, jobbe i ett viltreservat med «the big 5»
  New Hampshire eller Maine, Marthas Vineyard – fantastisk vakre steder, man kan finne en liten by ved den forblåste kysten og se sesongene skifte. Spise ferske østers og lobsterrolls ?

  Shetland er det neste prosjekte mitt, reise først til Berwick som er den største byen og derfra båt til en av de minste øyene som kun har båtforbindelse en gang per uke. Ingen butikk,ingen pub/restaurant – kun vakker rå natur, og noen få kunstnerkollektiv hvor man deler på leien av ett lite croft(opprinnelig sauebruk). Så der er man; i stillhet med få mennesker(og sauer), med tid til å være seg selv, skrive,tegne,fotografere og ellers leve nøkternt av hva man får levert ukentlig av båten. I raggsokker,godt yttertøy og gummistøvler /vintersko.

  Ikke noe styr med sminke,klær eller FB. Selv om jeg har ett veldig godt forhold til butikkene her i Hegdehaugsveien og ellers også Chanel ,Dior mm på sminkefronten, så tror jeg det er sunt å legge vekk alt det der for en periode og skrelle vekk lag på lag av seg selv. Om jeg kommer til å kaste tingene mine? Neida! Men, en pause fra alt det ytre og fokus på natur og seg selv på ett annet plan tror jeg alle kan ha godt av ?

  • Det som frister er året uten sminke, i den grad jeg bruker det, og Fb eller andre medier osm tar forkus fra å være sammen. jeg har jo reist mye rundt tidligere og har det vært deilig. Modusen, stresset, tempoet og vekten går alltid nedover. Det er så deilig å bare stå opp for å ha hele dagen, – og ikke mange ting å putte i veien.

   Jeg har aldri vært i India eller på Sicilia. Så det kan jeg har lyst til. Dessverre så tapte jeg indiaturen min for lenge siden da det var brann i Indonesia. Vi ble værfaste der fordi fly ble innstilt og vi rakk ikke ta det igjen..

   Takk for huggelig tilbakemelding, Jeg skal feste meg ved tipsnene.

 3. Jeg elsker Paris! Vi bodde der noen år da vi var mindre og det er min andre hjemby, så definitivt Paris!

 4. Jeg var på Bali for 20 år siden. Da var det kun 1 ordentlig hotell på hele øya? Tør ikke dra tilbake fordi det er så forandret. Blir som deg og Vietnam?
  Spania hadde vært fint å bo et år. Liker tanken på roligere tempo og siesta midt på dagen.

  • Jeg var også på Bali da det bare var et hotell på øya, og jeg har vært tilbake da også Ubud hadde fått mange, mange hotell og så mer ut som en liten by enn det vakre lille stedet jeg bodde på første gang. Så jeg har allerede sett Bali før og etter bombene og jeg har sett de før og etter utbygging. Alikevel så er øya liten nok til å kose seg og stor nok til å få ulike opplevelser. Men, det gjenstår å se om vi havner der.. Men vi har veldig lyst.

 5. […] skal klokken stilles og enda mørkere vil det bli) Inspirert av Nann Karin, skribenten bak bloggen Petrus og Petrine, så vil jeg lage min egen liste over hva jeg redd for. Mine barn syns nemlig det er veldig morsomt […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.