Å gå i oldefar sine fotspor

prestekrage

Jeg i familieselskap på søndag og da kom vi i snakk om besteforeldrene mine. På mamma sin side. De har jeg dessverre ikke truffet og jeg vet ganske lite om de. Jeg vet at bestemor ble syk og døde da hun var her nede på Østlandet, – og at bestefaren min gikk bort da han ble truffet av en bil en kveld han var ute å gikk. Også det da han var her sør. De var nemlig fra Tromsø: Det er der de ligger begravet og det er omtrent det jeg har av informasjon om mammas foreldre.

 

Inngang til smaragdgruvene

Inngang til smaragdgruvene

Jeg har i tillegg visst at det er  et vann eller noe slikt som er oppkalt etter bestefaren min, Jeg har trodd at det var fordi han var med på en eller annen ekspedisjon til nordpolen eller noe. Det hørtes både spennende og eksotisk ut.

Så feil kan man ta. Det var spennende å høre om de gamle fra Tromsø da noen av oss var samlet i helgen. Det viste seg at bestefaren min hadde forsket på Bjørnøya og da jeg googlet han så sto han oppført som geolog. Vannet som jeg har lett etter viste seg å være flere vann. De blir kalt Bertrandpyttene og de ligger på Bjørnøya, logisk nok

Da bestefaren min var geolog så syns jeg det var ekstra hyggelig å finne Petrus utenfor huset i dag tidlig, med hammer, sveisebriller og ikke minst stein som han hadde tatt med seg fra Smaragdgruene på Eidsvold, Bildene er fra vår tur dit, hvor vi faktisk fant smaragder også. Fin aktivitet, forøvrig.

Mørkt inne i gruvene

Inne i gruva er det mørkt

Smaragdgruene på Eidsvold

 

finner vi smaragder, tro

Men, tilbake til pregeologen vår. Han hamret og hamret i håp om å finne smaragd inne i steinene han hadde dratt med seg hjem. Han har jo noen gamle sko og fylle, – for det skal vel mye til å få navnet sitt prentet inn på kartet fordi han forsker i stein.

På stjernehimmelen derimot ….

der kan man jo faktisk kjøpe seg en stjerne

Petrine :)

 


Du liker kanskje også å lese dette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.