Å oppsummere uke 24

Stranda vår

Hei, og god søndag! 

Endelig kom regnet! He, he nå kan det virke som om jeg ikke setter pris på sola, – jeg gjør det altå. Men det har vært så tørt rundt om at jeg har vært bekymret for naturen og enda mer for brann. Så når sola kommer tilbake nå, så kan jeg slappe litt mer av med hensyn til det. Vi har jo så langt hatt en knallfin sommer og jeg gleder meg til fortsettelsen. Selv om sola snur til uka så er det jo mange, mange dager med lyse kvelder enda. Og de skal jeg nyte her i dette landet, – og siden vi skal nordover så får vi forhåpentligvis hilst på midnattsola også.

prestekrager strekker seg mot himmelen

Jeg er i ferd meg å strukturere om bloggen litt. Jeg skal forsøke å få plottet inn noen faste ukentlige innlegg, – og fylle på med det jeg tenker på der og da. Et av de innleggene jeg  skal beholde er det hvor jeg oppsummerer uka. Og om jeg skalvelge noen ting fra uke 24 så vil det bli:

Ukens farvel
Det er sommerferie og jeg hadde en emosjonell dag på fredag. Da vinket jeg flotte elever og enormt gode kollegaer videre på nye veier. Jeg husker at ei bekjent sa for noen år siden at gjennom livet så vil du gå sammen noen en tid, for deretter å skilles fra de. Jeg likte ikke ordene da,  fordi jeg er skikkelig dårlig på å si «hadet!», men det er jo slik livet er. Og nå på fredag så vandret disse flotte folka videre

Ukas flotteste
Det er nok konserten Petrus og barna hadde som avslutningsfest i barnehagen som er ukas flotteste. Ikke at det hele tiden var klokkerent, men fordi de klare, levende og engasjerte barna formidlet sangene som bare barn kan. For aller siste gang så var jeg tilskuer og deltaker på sommerfesten i barnehagen. Det er vemodig og med stor klump i halsen at jeg sto og så på, – de er så vakre og de er så fine alle de små. Nå har jeg ikke bilder av konserten, for den er jo full av barn med ansikt, men vi har et par fra utstillingen av bilder

Bildeutstilling i barnehagen

Utstilling i barnehagen

Ukas plante
I år har vi kjøpt oss ei bøtte og fire settepoteter på Felleskjøpet, – og nå er plantene klar for litt påfyll av jord. Det har nemlig vokste opp noen plater fra potetene vi puttet i jorda. Jeg tror kanskje ikke vi får kjempemange til slutt, men det er morsomt for Petrus å følge plantene og frøene han har satt i jorda. Vi har nemlig mange planter her i huset, – alt startet med at han hantet fra av grønnsaker vi hadde.

potetplante i bøtte

Ukas lek
I de ukene hvor sola har tatt den høyeste plassen på himmelen og ikke har blitt dekket av skyer så har Petrus vært ute det meste av dagen. Han har sparket fotball, sparket fotball, sparket fotball og syklet. Ellers så har han lekt med en liten kamerat som bor her vi bor og ei venninne som bor rett over gata. Men, livet har vært preget av uteliv. Men, i dag har han lekt på stuegulvet. Der har det vært en stor byggeplass, med plass for helikopter, brannstasjon og selvfølgelig traktorer, dupere, gravemaskiner.
Fotballsko, fotball og fotballmål

Fotballmål, fotball og fotballsko

fotballsko med knyting rundt skoen

Ukas bok: 
Tiden etter deg av JoJO Moyes. Jeg så filmen et helt halvt år, og måtte selfølgelig lese meg opp på hvordan det går videre. He, he og i mitt hode hadde jeg laget en helt annen plan enn forfatteren, så jeg var ikke helt fornøyd med hvordan det utviklet seg. Men, det var en lettlest bok med godt driv, det var ikke det som var probelmstillingen. Den handlet mer om at forfatteren ikke hadde konferert med meg før hun beskrev det videre livet til Lou.

Ukas dyr
Grisen i barnehagen til Petrus er på vandring blant barna. De er selskapssyke og hyggelige å møte på :)

gris i barnehagen

Gris i barnehagen andersrød

Ukas kaldeste
Jeg har badet gjennom hele vinteren og i dag så var det sommertemperaturer på land. Men i dag føltes vannet iskaldt og min «medbader» mener det var kaldere enn det var i mai. Det er jeg ikke helt sikker på, men forfriskende var det i dag .

jdløya refsnesstranden

Ukas hyggeligste 
En av mine kollegaer skulle gå over i pensjonistenes rekker og siden den hadde vært i virksomheten, nesten fra tidens morgen så var det en høytidelig markering av avgangen. Det var god mat, hyggelig ord og en minikonsert, som både fikk frem tårer og smil hos undertegnede. Musikken treffer hele meg.

markblomster

Det var en liten oppsummering av vår uke. I den neste skal vi i alle fall feire St hans aften. Det vet jeg at Petrus gleder seg til :)

Har du en hyggelig opplevelser du vil dele?

Petrine :)

 


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. Jeg liker oppsummering, punkter og lister. Og jeg elsket vinkelen på bildet, fra blomsten nedenfra! Jeg tror jeg har ett oppdrag til deg på lensene….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.