Å se på konstruksjonslek

lek med lego City

Har du tenkt på at det å bygge, konstruere og sette ting sammen handler om det å beregne, det å finne tyngdepunktet, det å få klossene til å sitte sammen og til å stå.  Det er masse matematikk og fysikk som praktiseres mens barnet nyter  prosessen, De er heldigvis nok mer opptatt av å lage enn hva de lager. De hamrer, stabler, skrur, limer, klipper og setter i sammen.

konstruksjonslek verktøy

Jeg har sagt det før og sier det igjen, – at Petrus mest av alt er glad i papp, skoesker, lim, tau, saks, tape, verktøy, skrutrekker. Med det som leketøy så kan han holde på i timevis, – resultatet er at rommet hans ( og huset forøvrig) ser ut som en depot for papirsortering, en oppfinnelse og er preget av en mega fornøyd gutt som har vært aktiv med hele seg. Kanskje han også ubevisst har lært noe om beregning, om materialer og om verktøy også, men det er bare bonusen . Leken er det som er viktig, – for han og for meg.

figurer fra politistasjon Lego City

Takk for du leste <3

Petrine

Husk at jeg tror leken har en verdi i seg selv, at den er meningsfull for barnet og at hva de tilegner seg av kompetanse er en bonus.

Om du vil følge med på mer eller mindre  lekende utspill så følg bloggen gjerne på facebookinstagram eller snapchat @petrusogpetrine


Du liker kanskje også å lese dette

Kommentarer

  1. La barn få være barn, følg barna og legg vekk telefonen, så åpenbarer det seg en ny verden. Takk for at du deler og skaper nysgjerrige barn (og foreldre).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.