Gøteborg med barn : Slottskogen

slottskogen gøteborg

I dag var planen at vi skulle besøke Slottskogen og så hadde denne damen bedt om tid til å shoppe. Det ble ikke noe av det sistnevnte, men Slottskogen var et flott sted for den Petrinske famile. Petrus hadde en kjempefin dag, hvor han farter rundt og sanket opplevelser fra ende til annen. Han sanket forøvrig Hassel-, Eike- og Kastanjenøtter også..

slottskogen gøteborg

Slottskogen er en flott park som ligger ikke så langt fra bydelen Haga. Opprinnelig hørte parken til Ålvsborg slott, men i 1624 ble parken åpnet for allmennheten. Først i 1864 ble parken bygd opp med plener og ulike områder til rekreasjon. I 1874 var dyreparken på plass, – noe som gjør den til den eldste i Sverige.

Dagen i parken har gått fort og fordi vi ikke fant skiltingen god nok så fikk vi se det meste av parken.

slottskogen gøteborg

Vår lille pode var jublende glad da vi i stedet for å finne pinviner og seler fant den flotte lekeplassen Plikta. Der fikk de små bena fart på seg. Han klatret, skle, svingte seg rundt og balanserte til han var helt ør. Etter en tur i en karusell så gikk han reglerett i bakken, for å løpe til neste aktivitet. Hans favoritter ble nok hvalen som han kunne klatre inn i og sklia som var på innsiden av noen rør. «Var ikke lys, så ingen ting! En gang til!»

Vi var på lekeplassen lenge, og mor var imponert over at det faktisk var trimapparater til voksne i tilknytning til parken. Med eldre barn så er det kanskje mulig å slå flere fluer i en smekk?

slottskogen gøteborg

Vi fulgte de store elefantsporene på bakken og kom så til Naturhistorisk museum hvor vi blant annet fikk sett ULV!! (utstoppet riktignok, men hva betyr det når du er tre år? ) Der fikk vi oss også en matbit før vi endelig fant de dyrene vi egentlig kom for å se. Vi fikk se elg, geiter, hjort, dådyr, et sort antall fugler og mating av både sel og morsomme pingviner.

slottskogen gøteborg

Vi hadde ikke lest så mye om parken på forhånd, men vi ble imponert over de flotte områdene og over at det ikke kostet noe å se på dyrene. Det var lagt til rette for grilling og piknikk, men vi kjøpte det vi ønsket å spise. Noe som vi synes var både rimelig og godt.

Trikk ( Sporvagn) 1,2,7 eller 8 går til holdeplassen Botaniska Trädgården og det er der man går av om man reiser kollektivt som vi gjorde.

@Visa större karta

Vi har hatt en fin, fin dag i Slottskogen og anbefaler den gjerne til andre som har med seg småttinger på tur. Og vi tar nok turen tilbake senere og neste gang så er de nok ferdig med naturlekeplassen som er under oppbygging.

Har dere noen barnlige Gøteborgtips?

Petrine


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.