Familietur til Gøteborg – universeum

For oss er det ingen tur til Gøteborg uten å besøke Universeum. Det skal visstnok være Nordens største Science senter. Målet deres er å gjøre barn og unge nysgjerrige på naturvitenskap og teknikk gjennom aktiviteter og utforskning.

Og i helgen har den Petrinske familie vært en tur hos «søta bror». Vi har vært i Gøteborg, og dagens anbefaling er derfor Universeum. Stedet som er bygd opp for å gi barn og voksne rom for opplevelser, lek og utforskning. Hele 8000 kvadratmeter er satt av til eventyrlige erfaringer.

Utenfor inngangen er det en flott lekeplass. Et klatretårn, utformet som en båt. Med god plass til å romme mange aktive krabater på en og samme tid.

Godt plassert i vannet, sto en langhalset dinosaur. Inngangspartiet og taket rommet enda flere av de forhistoriske levlingene. «Bråker fælt», var Petrus sin kommentar i det han skvatt tilbake av et brøl fra et av utstillingsdyrene. I perioden 4. april til 30. september kan du se disse store dyrene i Gøteborg.

Den Petrinske famile brukte hele universeums tilbud. Vi fulgte vannets vei, hvor den svenske naturen ble beskrevet. Fra nord til sør. Beskrivelsen var gjennom ulike dyrearter, som fisk, fugl , padder etc, som levde i de ulke naturområdene.

Akvariehallen hadde fisk fra ulike verdensdeler. Hai, torsk, klovnefisk, sagtannethai for å nevne et mikroskopisk utvalg. Det var spesielt spennende å gå gjennom akvarietunnelen, hvor en hai hadde plassert seg rett over hodet vårt.

Ved siden av akvariet var det et rom med reptiler.


Ekkelt fascinerende, spør du meg !

Vår lille krabat er en aktiv pjokk. Og han var i farta både i 3. etg, Explora, og i lekeland i underetasjen. Tilrettelagte rom som innbyr til lek, aktivitet og utforsking. Jubel og glede! Opp og ned!

Vi tar gjerne turen til Universeum igjen! Og om du er i Gøteborg, så har de mer å by på enn Liseberg for barnefamilier. Universeum ligger rett ved den mer kjente familieparken :)

Har dere hatt gode opplevelser i helgen ?

Petrine :)


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.