Barnas Østfold

Østfold, det lille fylket!! Fylket som for mange år siden fikk arbeidsinnvandrere fra andre fylker fordi det var bygget opp rundt elver, fosser og Oslofjorden. Noe som den gang da var grobunn for idustri og arbeidsplasser.

Mye av industiren har forduftet, men fylket har muligheter alikevel.

Nå vil jeg trekke fram noen aktiviteter som passer for barn i ulike aldre. Kommer med flere anbefalinger i senere innlegg :)

Fra Superland i Sarpsborg

Badeanlegg
Askimbadet heter egentlig Østfold badet og ligger i Askim. Det har ulike typer basseng, tilbyr babysvømming, terapibading og har sklier til lek. Følger du linken her finner du all informasjon du ville trenge.

Superland på Quality, Sarpsborg har et allsidig tilbud for å ta imot barnefamilier. Det tilbys trening, bading, klatring og kos i kafeen for å nevne noe. Følger dere linken, så kan dere skaffe mer informasjon til veie.

Festningen i Halden.
Fredriksten Festning har vel i de senere årene blitt mest promotert gjennom Allsang på Grensen. Vi har vært besøkt festningen de siste årene. Det har vært stas å vandre rundt på den, titte ned på Halden by og ikke minst gå på spøkelsesjakt. Spøkelsesrunden var preget av skrekkblandet fryd : ) Grøss og gru :) Rundt 1. advent er det et flott julemarked der også. Det har kommet meg for øret at det er flott :)

Gamlebyen i Fredrikstad
Gamlebyen i Fredrikstad er kjent for sitt marked. Det arrangeres på torget fra slutten av april. Og det selger lopper og antikviteter. For barna er det oftest mer morsomt å gå på vollane, klatre på kanonene, leke på lekeplassen, hilse på geitene og mate endene. Vi har også besøkt NRK-senteret for å se på gullfiskene der. Sist vi var der så besøkte vi også Gamlebyen modelljernbanesenter, hvor vi så på utstilingen og avsluttet med en kaffe i bakgården.

Friluftsområder

Østfold kan tilby de reisende mange strender, blant annet langs Oslofjorden og i Vannsjø. De har mye flott natur og kultur, og gir mulighet til friluftsliv i rikt monn.

Østfold har som sagt flere innsjøer og vann. Et alternativ for å komme seg ut i naturen er ved å låne/ leie kano. På Børtevann, omtrent midt i Østold, kan man nyte roen i den vakre naturen i kano. Se her. De samme mulighetene finner du i Haldenvassdraget. Du kommer til Aursmark natur og får informasjon ved å trykke her. I Rømskog er det Rømskog kanoutleie som stiller kanoer til disposisjon. Skulle du ønske turen ut i en av Norges største innsjøer, hvor det er mange skjær og holder å ta inne til og overnatte på, så tar du kontakt med Vandrehjemmet i Nesparken i Moss eller med Vannsjø Villmarksleir i Råde.

Barnas gård.

Flere steder i fylket er det bondegårder som er åpne for besøk av barnefamilier. Jeg vet om mange små som er glade for å se på og ikke minst klappe dyr :) I regi av Østfold-museene så er det en barnevennlig gård på Borgarsyssel i Sarpsborg. På Røed gård og på Alby på Jeløya er det fult mulig å hilse på dyr. De er ikke definert som barnas gård, da man treffer dyr som hører til på gården eller beiter der. Like ved Tomb i Råde finner du Bondegården i Råde, og der tar de imot barnefamilier som har lyst til å treffe på norske husdyr .

Petrine!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.